Plante care au grijă de tiroidă

simeon stalpnicul png

O glandă de maximum 30 de grame controlează toate reacţiile şi procesele chimice din organism. Pentru că, adesea, funcţionarea ei este perturbată, plantele te ajută să o ţii sub control.

Atunci când activitatea glandei tiroide creşte,medicii pun diagnosticul de hipertiroidie. În acest caz,talpa-gâştei este o plantă a cărei folosire a fost recunoscută de specialiştiiComisiei Europene ca tratament adjuvant. Proprietăţile pentru care este folosită sunt cele de calmare a ritmului cardiac,care devine alert în hipertiroidie.

Talpa-gâştei se întrebuinţează sub formă de infuzie,care se prepară din 1,5 grame de plantă uscată la o cană cu apă. Zilnic se beau câte trei căni din acest ceai.

Atenţie,însă! Folosirea acestei plante este contraindicată femeilor însărcinate. Bun reglator tiroidian este şi iarba de ghimpe. Aceasta se administrează sub formă de pulbere,din care se iau câte trei linguriţe pe zi. Cura durează trei săptămâni,cu pauză de zece zile.

Meiul şi melisa inhibă hormonii

Cercetări clinice recente arată că meiul,cervana şi melisa inhibă efectele stimulante ale unui hormon (TSH) asupra tiroidei,fiind benefice în tratamentul hipertiroidiei. Specialiştii recomandă infuzii din 1-3 g de plantă uscată la 150 ml de apă fierbinte.Se beau trei căni zilnic.

Mai multe remedii găseşti pe clicksanatate.ro.