Plante care calmează durerea

1 77129 original jpg jpeg

Fie că este vorba de dureri articulare, de stomac sau migrene, remediile naturiste îţi vin în ajutor. Multe dintre leacurile naturiste sunt, de cele mai multe ori, la îndemână, şi te ajută să scapi de neplăceri şi să-ţi reiei activităţile cotidiene.

Arnica, bună pentru articulaţii

Arnica se găseşte în creme şi geluri, care ameliorează durerea de genunchi la persoanele care suferă de osteoartrită. În reumatismul cronic se utilizează infuzia de arnică. Se prepară  din 5 g de flori şi 5 g de frunze de nalbă la o cană de apă clocotită. După ce se infuzează 15 minute, se strecoară şi se bea cu înghiţituri rare.

Menta alungă migrenele

Ceaiul de mentă alină durerea de cap. De asemenea, are capacitatea de a diminua nivelul de stres şi de a oferi organismului energia de care are nevoie. Peste o linguriţă de frunze de mentă uscate şi mărunţite se toarnă o cană de apă fiartă, după care se lasă la infuzat 30 de minute. Se strecoară, se îndulceşte după gust, cu miere. Se beau câte 3 căni pe zi, după mesele principale. Nu se administrează pe perioade îndelungate, deoarece produce obişnuinţă.

Cuişoarele combat durerile de dinţi

Uleiul de cuişoare este un bun remediu care te scapă de durerile dentare. Durerile de dinţi şi măsele pot fi combătute prin introducerea cuişoarelor în cavitatea măselei cariate sau prin mestecarea lor de 3-4 ori pe zi. Mai este eficientă şi masarea dinţilor şi gingiei cu un tampon de vată, înmuiat într-un amestec de 15 picături ulei de cuişoare la o lingură ulei de floarea soarelui.

Scoarţa de salcie albă, excelent antireumatic

Scoarţa de salcie albă conţine derivaţi ai salicinei, fiind considerată, pe bună dreptate, aspirina naturală. Infuzia de scoarţă are acţiune antiinflamatoare, antireumatică şi analgezică (adică, efect de calmare a durerii). Peste 2 linguriţe de scoarţă uscată şi măcinată, se toarnă o cană cu apă clocotită şi se lasă la infuzat 10 minute. Se trecoară şi se consumă cu puţină miere.