Plante care desfundă nasul

nas înfundat mereu jpeg

Nările şi sinusurile sunt căptuşite cu o mucoasă care secretă continuu lichid. Când virusurile se fixează acolo, mucoasa se inflamează, lichidul secretat devine mai dens, iar nasul se înfundă. Din fericire, natura oferă soluţii eficace.

Ulei esenţial de mentă

Extras din florile plantei,uleiul eseţial de mentă (Mentha piperita) descongestionează căile respiratorii. Foloseşte-l pentru inhalaţii de maximum 15 minute:3-4 picături într-un bol cu apă caldă. Ţine ochii închişi când te apleci deasupra vasului. Atenţie! Uleiul esenţial de mentă nu trebuie administrat copiilor sub 6 ani.

Infuzie de cimbru

Cimbrul este un excelent dezinfectant. Prepară o infuzie din 2 g plantă uscată la o cană cu apă clocotită. Lasă 10 minute. Când se răceşte un pic,adaugă un pic de miere de cimbru. Bea 3 căni pe zi,fără a depăşi 3 săptămâni de tratament. Foloseşte şi ulei esenţial de cimbru pentru inhalaţii:o picătură într-un vas cu apă caldă. Respiră cu un prosop deasupra capului,timp de 15 minute. Leacurile cu cimbru sunt contraindicate persoanelor alergice,femeilor însărcinate şi celor care alăptează,copiilor de vârstă mică.

Ulei de eucalipt

Uleiul esenţial de eucalipt conţine un compus care acţionează favorabil asupra căilor respiratorii superioare. Fă inhalaţii de 2-3 ori pe zi:1-2 picături într-un vas cu apă caldă,sau aplicate direct pe o batistă pe care o ţii în apropierea nasului 5 minute. Poţi folosi produsul şi în lămpile odorizante,care eliberează în încăpere moleculele binefăcătoare. Apelează la aromoterapie cu precauţie,fiindcă uleiul esenţial de eucalipt nu e recomandat femeilor însărcinate şi copiilor mici.

Cataplasme cu muştar

Seminţele de muştar conţin mirozină şi sinigrină,cu efect de fluidizare a mucusului şi de facilitare a eliminării lui. Macină în râşniţa de cafea câteva linguri de seminţe de muştar alb şi negru,amestecă apoi cu câteva linguri de făină (sau de tărâţe) şi cu un pic de apă caldă,până obţii o pastă care nu curge. Adaugă pasta într-un săculeţ de bumbac (sau într-o şosetă curată),pe care-l legi bine la gură. Pe piept,în zona sternului,întinde un strat gros de vaselină,apoi aplică cataplasma. Protejează zona cu un fular de lână călduros şi lasă să acţioneze 15-20 de minute. Poţi adăuga seminţe de muştar şi în apa din baie. Nu uita să te speli bine pe mâini după ce ai preparat cataplasma.Recente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg