Plante care tratează anxietatea

1 69605 original jpg jpeg

Stările de anxietate au ajuns să nu mai fie atât de neobişnuite în vremurile noastre. Însă dacă aceste stări sunt frecvente trebuie să iei măsuri şi să ştii că le poţi calma pe cale naturală, fără a fi nevoie de medicamente.

Muşeţelul

Când te simţi agitată şi neliniştită,bea o cană cu ceai de muşeţel. Acesta are proprietăţi calmante care îţi vor ajuta creierul să se calmeze şi să se relaxeze.

Citeşte şi:

Ce să mănânci pentru a scăpa de anxietate

Combate în mod inteligent anxietatea

Ceai verde

De ce crezi că budiştii puteau sta cu orele să mediteze? Unul dintre motive se pare că este conţinutul bogat în amino acizi al ceaiului verde,pe care ei îl consumau frecvent. L-teanina este un amino acid cunoscut pentru relaxarea minţii. Acesta produce în creier un efect antistres,tranchilizant. Consumă o ceaşcă de ceai verde când te simţi agitată şi neliniştită,fiincă acesta îţi va induce relaxarea.

Hameiul

Într-adevăr,acesta se găseşte în bere,însă nu are niciun efect tranchilizant dacă îl consumi în acest mod. Beneficiile pentru sănătate ale acestuia se găsesc în tinctura de hamei sau în uleiurile folosite pentru aromaterapie. O şedinţă cu aceste uleiuri ţi-ar prinde numai bine atunci când eşti agitată.

Valeriana

Unele ierburi te pot calma şi linişti fără să îţi inducă starea de somnolenţă,însă unele sunt ca nişte sedative. Valeriana întră în a doua categorie. Deoarece mirosul acesteia nu este unul foarte plăcut,este de preferat să fie consumată sub formă de capsule sau tinctură.

Levănţica

Un studiu recent a arătat că persoanele care se aflau într-o cameră parfumată cu ulei de levănţică erau mai puţin agitate decât cele dintr-o cameră neparfumată. Levănţica are efecte calmante şi este de nelipsit din şedinţele de aromaterapie.