Plante de ajutor în problemele hepatice

ficat jpeg

„Ficatul gras” şi hepatitele, cele mai frecvente boli ale ficatului, pot fi tratate şi cu ajutorul plantelor. Remediile naturale ajută la regenerarea celulelor ficatului, cât şi la ameliorarea simptomelor.

Rostopasca,în caz de icter

Icterul,simptom frecvent întâlnit în bolile hepatice,din cauza acumulării de bilirubină în sânge,poate fi ameliorat cu infuzie de rostopască. Pui o linguriţă de plantă uscată la 200 ml de apă clocotită şi laşi la infuzat zece minute. Bei câte o cană pe zi,dimineaţa,pe stomacul gol,două săptămâni,în fiecare lună.

Planta este de ajutor şi pentru a reduce senzaţia de greaţă,în combinaţie cu rozmarinul. Faci un ceai din jumătate de linguriţă de rostopască uscată şi jumătate de linguriţă de rozmarin,la o cană cu apă fierbinte.

Ţintaura,un bun detoxifiant

Una dintre plantele cu puternic rol detoxifiant,ţintaura este recomandată pentru eliminarea toxinelor din ficat. Este indicată infuzia de ţintaură,care se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită,peste care torni o cană cu apă fierbinte. Este de preferat să o bei neîndulcită,însă dacă nu te poţi obişnui cu gustul amar,poţi adăuga puţină miere. Planta este utilă şi bolnavilor de hepatită. Se iau câte două linguriţe de pulbere,trei-patru luni. Faci o pauză de 10 zile între cure.

Creţuşca,de ajutor în ciroze

Cunoscută şi sub denumirea de barba-caprei,creţuşca este o plantă medicinală ce conţine uleiuri volatile şi taninuri,care ajută la o bună funcţionare a ficatului. De aceea,este utilă în caz de hepatite,dar şi de steatoză hepatică. Este recomandat să bei ceai de creţuşcă,de două ori pe zi. Îl prepari din două linguriţe de plantă mărunţită,la o cană cu apă fierbinte.

Anghinarea,dacă ai „ficatul gras“

Steatoza hepatică,cunoscută şi drept „ficat gras“ afectează mai mult de 20% din populaţia Globului. Un remediu natural eficient este ceaiul de anghinare,băut de trei ori pe zi,fiindcă are puternice proprietăţi detoxifiante  şi tonice. Se prepară dintr-o lingură de plantă,la o ceşcuţă de apă fierbinte. Bei dimineaţa,pe stomacul gol,timp de o lună de zile. Este util şi în cazul hepatitelor cronice.

Ştiai că…

…în caz de hepatită este de ajutor şi infuzia de busuioc? Se beau două căni,zilnic,14 zile,în fiecare lună.