Plante medicinale pentru curăţarea colonului. 4 ingrediente bune

plante medicinale pentru curăţarea colonului jpeg

Menta este relaxantă şi ajută la tratarea problemelor digestive. De asemenea, îmbunătăţeşte absorbţia de substanţe nutritive şi are grijă de intestine. Iată o listă cu plante medicinale pentru curăţarea colonului.

Un colon curat este considerat a fi esenţial pentru menţinerea sănătăţii şi echilibrului corpului tău. Aşadar,detoxifierea te va ajuta să te simţi mai bine.  În continuare vei descoperi cum îţi poţi curăţa colon cu ajutorul plantelor medicinale. 

Importanţa curăţării colonului

Alimente sărace în nutrienţi,puţine fibre,probleme digestive... Toate astea au un impact puternic asupra colonului tău.

Nu ştii cu adevărat care este funcţia colonului? Acesta extrage sarea şi reziduuri,menţine un echilibru metabolic şi extrage vitamina K şi alte vitamine. Este foarte important,deoarece ajută la îmbunătăţirea sănătăţii tale. Dacă există prea multe toxine acumulate în colon,poţi sesiza efectele imediate: epuizare,sănătate precară,inflamaţii intestinale.

Plante medicinale pentru curăţarea colonului

Cum pot plantele medicinale să ajute la echilibrarea colonului? Uşor. Proprietăţile acestora au rol de a curăţa şi de a ajuta la îngrijirea colonului şi a intestinelor. Pentru a te simţi bine nu trebuie decât să bei zilnic o cană de ceai din una din plantele următoare. Asta este o resursă uşoară care completează o dietă sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat.

1. Plante medicinale pentru curăţarea colonului - Anason

Anasonul este un remediu simplu care reglează funcţiile intestinale şi digestive şi,de asemenea,protejează intestinul şi colon. Este bine să bei un ceai de anason după masa principală,deoarece promovează digestia şi absorbţia substanţelor nutritive vitale. Trebuie doar să adaugi o lingură de anason la o cană de apă fierbinte. Îţi va plăcea!

2. Mentă

Menta este o plantă cu multe calităţi,aproape toate dintre ele fiind legate de sistemul digestiv.  Îmbunătăţeşte absorbţia nutrienţilor şi are grijă de intestine. 

3. Plante medicinale pentru curăţarea colonului - Muşeţel

Cine nu se simte bine după ce bea o ceaşcă de ceai de muşeţel? Este incredibil de sănătos şi produce efecte benefice atât la interior,cât şi la exterior. Acesta scade inflamaţia,vindecă şi revitalizează. O ceaşcă de ceai de dimineaţă este un bun mod de a incepe ziua.

4. Fenicul

Ceaiul de seminţe de fenicul este una dintre cele mai sănătoase şi uşor de digerat băuturi. Acesta are o aromă de lemn dulce pe care o vei iubi şi care te va face să te simtţ mai bine. Este antispasmodic,anti inflamatori şi are rol de protecţie a sistemului digestiv. Este perfect atunci când te simţi prea plin sau balonat,uşor obosit sau ai senzaţie de rău. Dacă bei ceai de fenicul după fiecare masă te vei simţi mai bine. Nu ezita,este întotdeauna o opţiune bună.