Ponturile de slăbit care te îmbătrânesc mai repede

Găseşti peste tot sfaturi pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, unele dintre acestea pot fi toxice și dăunătoare sănătății tale.

1 slabit jpg jpeg

O mulţime de persoane împărtășesc sfaturi de slăbire în funcţie de ceea ce a funcţinat în cazul lor. Este posibil ca la alţii să nu aibă acelaşi efect sau chiar să le fie afectată sănătatea. Iată ce trucuri de slăbit pot accelera procesul de îmbătrânire sau te pot îmbolnăvi!

Numărarea caloriilor

Aceasta poate fi utilă pentru unii, dar este mai important să te asiguri că urmezi o dietă echilibrată. Unul dintre comportamentele dăunătoare din domeniul nutriției este numărarea caloriilor însoţită de alegerea unor alimente procesate și de calitate scăzută, fără a consuma suficienți acizi grași Omega-3, grăsimi nesaturate și fibre.

Mesele care aduc elemente nutritive diverse nu numai că vor ușura procesul de slăbire, dar vor încetini şi procesul de îmbătrânire.

Eliminarea surselor de carbohidraţi

Diete ca Atkins sau Keto au făcut din carbohidrați adevăraţi inamici. Cu toate acestea, carbohidraţii sunt necesari.

În timp ce evitarea zaharurilor adăugate și a carbohidraților rafinați este utilă pentru pierderea în greutate, eliminarea carbohidraților complecși din fructele proaspete, legumele cu amidon și cerealele integrale, îţi poate sabota planul de a scădea în greutate.

Mai mult, contribuie la îmbătrânirea prematură, deoarece aceste alimente sunt surse valoroase de fibre. Aportul ridicat de fibre a fost corelat cu prelungirea senzaţiei de saţietate şi slăbirea mai uşoară.

Evitarea tuturor grăsimilor

Oricât de dăunătoare ar părea toate sursele de grăsimi, nu trebuie să eviți grăsimea pentru a pierde în greutate. De fapt, corpul tău are nevoie de grăsimi sănătoase pentru a supraviețui.

Caloriile din grăsimi sunt mai mari în comparație cu carbohidrații sau proteinele, dar ai nevoie de ele pentru a-ţi păstra sănătatea.

Grăsimile sănătoase pentru inimă, cum sunt cele din nuci, semințe, avocado, ulei de măsline extravirgin sau somon, sunt benefice pentru inimă, creier și fac mesele mai gustoase.