Prepară-ţi acasă propriul antibiotic fără efecte secundare

sirop jpeg

Utilizarea abuzivă şi nejustificată a antibioticelor poate duce la rezistenţă la compuşii sintetici din aceste pastile sintetice convenţionale, care pot transforma chiar şi cea mai banală raceală într-o infecţie ce pune viaţa în pericol.

Pentru ca problemele de sănătate să te ocolească,mai uşor şi mai eficient decât orice pilulă sintetică este antibioticul pe care îl poţi prepara chiar la tine acasă. Din ingrediente la-ndemână,poţi obţine un medicament natural,care pe lângă faptul că te scapă de infecţii,nu are efecte secundare,aşa cum se întâmplă în cazul pastilelor.

Remediile naturiste sunt folosite de mai bine de mii de ani urmă datorită virtuţilor terapeutice pe care le au. Aceste medicamente din plante puternice au fost utilizate pentru distrugerea bacteriilor dăunătoare,fără a afecta sistemul imunitar al organismului.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

1 căpăţână de usturoi

1 ceapă medie

1 rădăcină de ghimbir

1 rădăcină de hrean

1 ardei iute

1 rizom de turmeric

Oţet de mere

Cum se prepară

Deşi metoda de a face acest medicament puternic este simplă,necesită ceva timp. Curăţă ghimbirul,hreanul şi turmericul. Pune legumele într-un borcan încăpător cu filet şi acoperă cu oţet de mere. Ţine recipientul într-un spaţiu răcoros 2-6 săptămâni .

Descojeşte ceapa,usturoiul şi spală ardeiul iute,după care taie-le în bucăţi potrivite. Adaugă legumele peste amestecul din borcan,acoperă şi lasă recipeintul să stea din nou într-un loc răcoros,pentru 30 de zile. Filtrează mistura şi utilizeaz-o  în cantităţi mici de la primul semn al infecţiei.