Proprietăţile uimitoare ale viţei de vie. Iată ce poate trata!

1 71861 original jpg jpeg

Viţa de vie este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea sau ameliorarea a numeroase afecţiuni. Printre acestea amintim bolile de ochi, piele sau chiar mai multe tipuri de cancer. În acest articol, poţi afla ce mai poţi trata cu ajutorul acestei plante.

Nu este de mirare că această plantă este recunoscută pentru faptul că aduce numeroase beneficii organismului. Mai ales că,viţa de vie este uşor de găsit la noi în ţară şi merită o încercare.

Ce conţine această plantă

În primul rând,ne putem da seama cât de folositoare ne poate fi viţa de vie în tratarea diferitelor afecţiuni dacă ne uităm la ce conţine aceasta. Frunzele de viţă au în componenţă taninuri catehice,antociani,esteri ai acizilor hidroxicinamici,acid tartric şi săruri minerale.

Nici fructele (strugurii) nu sunt mai prejos. Acestea sunt bogate în acizi volatili,taninuri,acid malic,tartric,răşini,enocianină (pigmentul din strugurii închişi la culoare). În plus,strugurii sunt surse importante de vitamina A,C,E,dar şi a întregului complex al vitaminei B.

Tratează bolile de ochi

Seva viţei de vie este folosită pentru tratarea bolilor de ochi şi de piele. Pe de altă parte,frunzele sunt utilizate pentru oprirea sângerărilor. De asemenea,strugurii necopţi au dat rezultate excelente în inflamaţiile gâtului şi în bolilor infecţioase. Strugurii copţi pot avea un rol excelent în tratarea tuberculozei.