Remedii apicole contra bolilor iernii

1 67236 original jpg jpeg

Mierea, propolisul, lăptişorul de matcă sau polenul te ajută să treci cu brio peste bolile iernii – de la roşu în gât la tuse, răceli şi gripe.

Propolisul întăreşte organismul

Propolisul este o reşină vegetală pe care albinele o culeg în special de pe conifere. Este bogată în flavonoizi,acizi graşi esenţiali,aminoacizi,vitamine,şi are excelente proprietăţi atiseptice. O cură de propolis,în special la sfârşitul iernii,creşte rezistenţaorganismului faţă de germeni de tot felul.

Miere contra gripei,răcelii,bronşitei

Mierea regrupează substanţe care au capacitatea de a combate bacteriile -exact ca antibioticele-,cu avantajul că nu creează germeni rezistenţi. Pentru diferitele afecţiuni de sezon,foloseşte următoarele tipuri de miere:în caz de dureri în gât-miere de cimbru sau miere de salvie;tuse -miere de eucalipt;rematism – miere de castan.  În caz de gripă,răceală,bronşiă,consumă zilnic câteva linguriţe de miere de pin sau miere de cimbru.

Lăptişorul de matcă susţine imunitatea

Lăptişorul de matcă are o bogăţie nutriţională extraordinară,fiind un excelent susţinător al imunităţii. Este sursă de proteine,vitamine şi minerale. O cură cu lăptişpr de matcă întăreşte organismul în faţa infecţiilor,frigului şi oboselii.

Polenul combate astenia

Este un aliment natural complet :proteine,vitamina din grupul B,oligoelemente. Este un excelent tonfiaint şi stimulant,care acţionează în special pe plan psihic şi intelectual. O cură cu propolis este perfectă pentru a preveni asteniile şi dispoziţia proastă,frecvente în anotimpul rece.