Remedii contra arsurilor la stomac

1 80771 original jpg jpeg

Arsurile la stomac, numite în termeni medicali pirozis, se manifestă printr-o durere localizată la nivelul abdomenului. Conţinutul acid înaintează spre esofag, cauzând senzaţia de arsură în piept.

Disconfortul apare, uneori, după mese sau când stai întinsă în pat şi poate dura până la 2 ore. Mai poate apărea şi după consumul anumitor alimente acide sau prea grase. Arsurile la stomac pot fi însoţie de flatulenţă sau de greaţă. Regimul alimentar echilibrat şi remediile naturale sunt de ajutor.

Păpădia îmbunătăţeşte digestia

Ceaiul de păpădie te ajută să scapi de arsurile stomacale. Planta creşte producţia de bilă şi stimulează secreţiile gastrice, îmbunătăţind digestia. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. Se beau 3 căni pe zi, după masă.

Muşeţelul calmează durerile

Ceaiul de muşeţel are un efect calmant şi împiedică iritaţia mucoaselor tractului digestiv. Bea 2-3 căni cu ceai de muşeţel zilnic, înainte de fiecare masă. Infuzia se prepară din 2 linguriţe flori la o cană de apă clocotită.

Gălbenelele, rol antiinflamator

Gălbenelele sunt recomandate în tratarea ulcerului stomacal şi duodenal. Planta are efect calmant şi antiinflamator, asemenea muşeţelului. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de flori peste care se toarnă 2 ceşti cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi, de preferinţă pe stomacul gol.

Sucul de cartofi, bun pentru stomac

Sucul proaspăt de cartofi este benefic în afecţiunile digestive: combate aciditatea gastrică, cicatrizează şi calmează mucoasa digestivă. Se stoarce un cartof crud şi se bea zeama. Pe parcursul unei luni, se beau în fiecare zi câte 2 pahare cu suc de cartofi ca atare sau în amestec cu suc de morcovi, cu miere sau cu suc de lămâie. Este un remediu bun pentru ulcer, dar şi un pansament gastric.

Chimenul ajută digestia

Chimenul ajută digestia, alungă durerile şi arsurile stomacale. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de seminţe la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară şi se adaugă puţină miere. Se beau 3 căni pe zi, după masă.

Florile de salcâm, pansament gastric

Amestecate în părţi egale cu frunze de dud, florile de salcâm, preparate sub formă de ceai, au rol de pansament gastric. Prepară o infuzie din flori de salcâm şi din frunze de dud (câte două linguriţe din fiecare) la o cană de apă clocotită. Bea 2 căni pe zi, o lună. Poţi folosi doar florile de salcâm: 2 linguriţe la o cană de apă clocotită. Lasă acoperit 15 minute, strecoară, bea câte o cană înainte de mesele principale.

Busuiocul, bun tonic digestiv

Busuiocul nu e bun doar în sosuri, dar este şi un excelent tonic digestiv, folosit în stare proaspătă sau uscată pentru a combate arsurile la stomac. Infuzia se prepară dintr-o lingură de frunze uscate la o cană cu apă clocotită. Se bea câte o cană, după mesele principale. Ceaiul de busuioc nu este indicat în timpul sarcinii.

Atenţie!

Evită consumul de alimente grase, băuturi fierbinţi sau de alcool. Dacă simptomele se agravează noaptea, bea un ceai de chimen înainte de culcare şi odihneşte-ţi capul pe o pernă mare.