Remedii eficiente pentru gastrită

1 76985 original jpg jpeg

Când suferim de gastrită, durerea şi senzaţia de arsură care apar în partea superioară a stomacului ne afectează starea de dispoziţie. Chiar dacă pentru această afecţiune, care nu este gravă, este recomandat tratamentul medicamentos, eficiente sunt şi remediile naturale. 

În general, bolile sunt de obicei caracterizate de aceleaşi simptome, care pot fi comune sau similare, însă gastrita este diferită de la o persoană la alta. În funcţie de cât de avansată este afecţiunea, printre simptomele cele mai frecvente se numără:

- Durere de stomac

- Senzaţie de arsură

- Durere abdominală

- Vărsături

- Gaze

Gastrita poate fi provocată de factori ca:

- Stres fizic sau psihologic

- Infecţii cauzate de bacteria Helicobacter pylori

- Anxietate

- Consumul de alcool şi tutub

- Intervenţii chirurgicale

Sucul de cartofi

Cartoful crud are proprietă antiacide, care reduc inflamaţia şi gazele din stomac. Spală şi curăţă de coajă doi cartofi. Dă-i prin răzătoare, apoi stoarce sucul. Diluează sucul obţinut cu apă călduţă. Este recomandat să se bea de trei ori pe zi. Prima dată poate fi înainte de micul dejun, apoi la prânz şi la cină.

Iaurtul natural

Proprietăţile din iaurtul natural previn inflamarea mucoasei gastrice. În plus, iaurtul este sursă bogată de probiotice, care au capacitatea de a distruge bacteriile din stomac. Pentru a preveni sau a trata gastrita, trebuie să mănânci trei ceşti de iaurt pe parcursul zilei.

Mierea

Printre numeroasele sale beneficii, mierea organică luptă şi împotriva gastritei, deoarece reduce senzaţia de arsură pe piept. În plus, vindecă mucoasa gastrică şi previne simptomele. Amestecă o ceaşcă de apă caldă cu două sau trei linguri de miere organică. Amestecă cu o lingură şi bea-o. Este recomandat să bei apa cu miere înainte de micul dejun.