Remedii împotriva căderii părului

1 79999 original jpg jpeg

 Mătreaţa, uscarea, poluarea, stresul şi fragilitatea sunt factorii principali care duc la pierderea firelor de păr. Această problemă este foarte comună în rândul femeilor, dar ea poate fi combătută cu ajutorul remediilor naturale, şi anume:

Apă, apă, apă

Cel mai bun mod prin care combaţi căderea părului este hidratându-te. Bea în fiecare zi în jur de 8-10 pahare de apă. Podoaba capilară îşi va recăpăta strălucirea, nu te vei mai confrunta cu fire uscate şi nici deteriorate. Apa are foarte multe beneficii pentru sănătate. Aşadar, bea suficientă apă pentru a preveni neplăcerile deshidratării.

Tratamente naturale

Nu trebuie să dai foarte mulţi bani pe tratamente sau măşti. Ţi le poţi prepara singură, folosindu-te de ingrediente din bucătărie. Foarte bun pentru sănătatea părului este sucul de ceapă – stimulează circulaţia sângelui şi previne uscarea firelor de păr şi, implicit, căderea lor.

Suficient somn

Studiile recente au arătat că persoanele care dorm mai puţine ore pe noapte sunt predispuse la pierderea firelor de păr. Indiferent de care sunt cauzele, lipsa somnului este un factor indirect al căderii părului. Recomandate sunt 7-8 ore de somn – acest timp este necesar pentru ca organismul să se recupereze.

Alimentaţie sănătoasă

Începe prin a renunţa la cafea. Multe dintre noi ne începem ziua cu o ceaşcă de cafea, dar consumul excesiv de cafea provoacă deshidratarea organismului şi, implicit, a părului. Mănâncă în schimb alimente bogate în vitamine (A şi E) şi minerale. Cele care nu trebuie să-ţi lipsească din dietă sunt: ouăle, peştele, laptele, legumele, nucile, avcoado etc.

Masează scalpul

Foliculii de păr sunt predispuşi la uscare, iar produsele folosite pot duce la blocarea lor. Foarte bun pentru masarea scalpului este uleiul esenţial de nucă de cocos, deoarece hidrarează pielea capului şi previne producţia excesivă de sebum. De asemenea, ceaiul verde şi maioneza sunt remedii foarte eficiente în cazul părului uscat, deteriorat şi lipsit de strălucire.