Remedii înţepături insecte. 7 leacuri pentru a trata muşcăturile

1 70184 original jpg jpeg

Remedii înţepături insecte. E sezonul ţânţarilor, muştelor, viespilor şi a altor „bâzâitoare” – iar muşcăturile şi înţepăturile de insecte sunt inevitabile. Tratează-le cu remedii „de casă”!

Remedii înţepături insecte - Ce să faci cu oţet

1. Oţet:Câteva picături aplicate la locul afectat te va scăpa de mâncărimi şi va ajuta la cicatrizarea zonei.

2. Bicarbonat de sodiu:E un remediu „clasic” împotriva înţepăturilor. Fă o pastă din bicarbonat cu apă şi aplic-o pe „bubă”. Lasă să acţioneze timp de 30 de minute,apoi spală cu apă caldă.

Remedii muşcături insecte

3. Remedii înţepături insecte - Uleiuri esenţiale:sunt printre cele mai eficiente remedii împotriva muşcăturilor de insecte. Utilizează uleiurile de lavandă,de arbore de ceai,de mentă,eucalipt,busuioc şi cimbru. Aplică o picătură-două pe zona afectată.

4. Pastă de dinţi:Un pic de pastă de dinţi reduce imediat iritaţiile. E de preferat pasta de dinţi cu aromă de mentă.

Remedii înţepături insecte: de la gheaţă la noroi

5. Apă de gură:Acolo unde pasta de dinţi e eficientă,e bună şi apa de gură. Aplică un tampon de vată cu apă de gură pe „pişcătură” şi vei resimţi imediat efectele benefice. Apa de gură are şi efect antiseptic,prevenind infectarea locului.

6. Gheaţă:Gheaţa este un remediu pe cât de simplu pe atât de eficace. Pune câteva cuburi de gheaţă într-un tifon şi aplică pe locul dureros. Este eficace şi în cazul înţepăturilor de albină/viespe.

7. Noroi:E un remediu de folosit când nu ai altceva la îndemână. Dacă eşti înţepat/muşcat de insecte în timp ce te afli departe de orice trusă de prim-ajutor, un pic de pământ amestecat cu apă şi aplicat pe zona inflamată reduce iritaţia.

Citeşte şi:

Terapii miraculoase cu lipitori,albine şi gândaci

Leacuri pentru înţepăturile de insecte