Remedii miraculoase pentru rinichi sănătoşi

1 68271 original jpg jpeg

Dureri de mijloc, dificultăţi la urinat, simptome clare ale afecţiunilor renale. Iată câteva remedii din natură care te fac să uiţi de suferinţă.

5% din adulţi dezvol­tă,la un moment dat în viaţă,pietre la rinichi. Uneori,pietrele sunt eliminate prin urină,fără probleme. Însă al­teori au nevoie de aju­tor pentru a fi elimina­te. Un astfel de ajutor ţi-l dă farmacia naturii. Specialiştii îţi recoman­dă să bei 2 litri de ceai din plante zilnic.

Merişorul dizolvă pietrele

Pentru dizolvarea cal­culilor renali,bea ceai de merişor. Aceas­tă plantă conţine sub­stanţe asemănătoare celor din medicamen­tele care tratează liti­aza renală. Pentru a prepara ceaiul de me­rişor,pune două lin­guriţe cu frunze usca­te de plantă la 100 ml de apă rece. Lasă-le la macerat o oră şi tre­ce apoi doar frunze­le prin strecurătoare. Fierbele în 100 ml de apă timp de 10 minu­te. Lichidul astfel obţi­nut amestecă-l cu pri­ma apă. Bea zilnic do­uă căni cu ceai timp de 10 zile.

Suc de ridichi de două ori pe zi

Fitoterapeuţii te sfătu­iesc să profiţi de calită­ţile ridichii negre şi să bei de două ori pe zi,timp de 2-3 săptămâni,suc de ridiche. Se pre­pară simplu:se taie ri­dichea,se adaugă mie­re sau zahăr şi se bea după ce ridichea şi-a lăsat sucul. Dacă suferi de afecţiuni ale stoma­cului,ar trebui să con­sumi acest suc cu pre­cauţie,deoarece creşte aciditatea gastrică.

Căptălanul alungă durerile

Durerile cauzate de spasmele căilor urina­re provocate de calculii renali pot fi ameliorate cu ajutorul tincturii de căptălan. Se adminis­trează între 50 şi 100 mg de tinctură,de do­uă ori pe zi,în timpul mesei. Tot pentru a scă­pa de dureri,e bine să bei de câte ori ţi-e sete,pe parcursul zilei,infu­zie de mătasea-porum­bului. Ceaiul se prepa­ră din 30 g de plantă la o cană cu apă.

Pătrunjelul,diuretic natural

Un remediu accesibil împotriva calculilor re­nali îl constituie frun­zele proaspete şi rădăci­na de pătrunjel. Aceas­tă plantă are beneficiile unui veritabil medica­ment diuretic. Pătrun­jelul conţine uleiuri vo-latile,substanţe minera­le,precum şi vitaminele B1,B2 şi C. Dacă pre­feri infuzia,atunci este indicat să adaugi 2 g de pătrunjel la 150 ml de apă şi să bei din acest amestec de 3 ori pe zi.

Urzica reduce inflamaţiile

Urzica este una din­tre cele mai efici­ente plante în litia­za renală. Ea ajută la drenarea rinichi­lor şi a căilor urina­re în caz de inflamaţie. Infuzia se obţine din 2-5 g de plantă uscată la 150 ml de apă. Este bi­ne să bei zilnic câte trei căni din acest ceai.



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg