Remedii naturale împotriva rinitei alergice

1 81286 original jpg jpeg

Aproximativ 20% din populaţie suferă de rinită alergică. Rinita este una dintre cele mai inofensive boli inflamatorii. Ea este clasificată ca o inflamaţie cronică a mucoasei nazale, care este cauzată de o alergie (praf, acarieni de praf, fum, polen, păr de animale, substanţe chimice toxice şi multe altele).

Iată care sunt simptomele rinitei alergice:

-    Mâncărimi la nivelul ochilor;-    Ochi roşii;-    Ochi înlăcrimaţi;-    Tuse şi senzaţie de înec;-    Congestie nazală;-    Mucus excesiv.

Acestea sunt cele mai frecvente simptome. Cu toate acestea, există alţi indicatori mai puţin frecvenţi de rinită:

-    Oboseală;

-    Dureri de cap;

-    Tulburări de somn;

-    Umflarea nărilor.

În afară de a vedea un specialist şi a urma instrucţiunile lor, cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să iei măsuri de igienă corespunzătoare. Alternativ, pentru că simptomele rinitei alergice pot fi ţinute sub control şi cu remedii naturale, iată care sunt cele mai eficiente.

Turmeric

Turmericul nu este bun doar pentru rinită, ci are efecte pozitive asupra tuturor tipurilor de alergii. Proprietăţile antiinflamatorii şi antioxidante ajută foarte mult la tratarea simptomelor de rinită, reducând senzaţia de congestie nazală, mâncărime şi umflături.

Cum îl foloseşti în tratarea rintei:

Amestecă 6 linguri de turmeric măcinat cu 2 linguri de miere. Pune pasta obţinută într-un borcan întins etanş. Consumă zilnic câte două linguri de turmeric cu miere, timp de 30 de zile.

Usturoi

Cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sănătăţii, usturoiul se diferenţiază de alte remedii naturale prin proprietăţile antibiotice, antivirale, antibacteriene, antiinflamatoare ... Este chiar folosit ca unul dintre ingredientele pentru întărirea imunităţii.

Cum îl foloseşti în tratarea rintei:

Mănâncă zilnic câte doi căţei de usturoi. În plus, poţi include usturoiul în multe feluri de mâncare. Însă, ai grijă. Nu exagera cu usturoiul.

Ceai verde

Ceaiul verde este - fără îndoială - unul dintre cele mai renumite remedii naturale din lume. Cu toate acestea, este recunoscut în principal pentru proprietăţile diuretice, dar poate fi, de asemenea, folosit pentru tratarea rinitei. Ceaiul verde posedă proprietăţi care blochează producţia de histamină a organismului, un compus responsabil pentru majoritatea simptomelor provocate de rinită.

Cum îl foloseşti în tratarea rintei:

Când vine vorba de ceaiul verde, beneficiile provin din consumul frecvent. Bea în fiecare zi cel mult 2-3 ceşti de ceai verde.