Remedii naturale pentru diabet

1 72879 original jpg jpeg

Deşi nu există niciun tratament pentru diabetul zaharat, dacă ţii sub control nivelul zahărului din sânge poţi trăi o viaţă absolut normală. Există diverse remedii naturale care te pot ajuta în acest sens.

Unele dintre cele mai comune simptome ale diabetului zaharat includ oboseala,pierderea în greutate (chiar dacă mănânci mai mult),sete excesivă,urinare frecventă,vindecare lentă a tăieturilor  şi a vânătăilor,şi vedere înceţoşată. Iată câteva căi naturale de atac.

Tărtăcuţă amară

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru ţinerea diabetului sub control,datorită efectelor sale de scădere a glucozei din sânge. Tărtăcuţa amară tinde să influenţeze metabolismul glucozei din întregul corp şi previne rezistenţa la insulină. Cu toate astea,remediul nu poate fi utilizat pentru a înlocui în totalitate tratamentul cu insulină. Bea suc de tărtăcuţă amară pe stomacul gol,în fiecare dimineaţă. Mai întâi îndepărtează seminţele,apoi foloseşte un storcător pentru a extrage sucul. Adaugă puţină apă şi bea. Urmeze acest tratament în fiecare  dimineaţa,timp de cel puţin două luni.

Scorţişoară

Aceasta are capacitatea de a scădea nivelul zahărului din sânge prin stimularea activităţii insulinei. Conţine substanţe bioactive care pot ajuta la prevenirea diabetului zaharat. Anumite studii au demonstrat că scorţişoara poate reprezenta o opţiune eficientă de scădere a nivelului zahărului din sânge în caz de diabet zaharat de tip 2. Cu toate acestea,nu ar trebui consumată în exces,deoarece conţine un compus toxic numit cumarină-care creşte riscul de îmbolnăvirea ficatului. Pui 2-4 batoanelor de scorţişoară într-o cană de apă fierbinte şi laşi la macerat timp de 20 de minute. Bea zi de zi,minimum o lună de zile.

Schinduf

Schinduful este o plantă care poate fi folosită pentru controlul diabetului,îmbunătăţirea toleranţei la glucoză şi scăderea nivelului de zahăr din sânge,datorită activităţii sale hipoglicemiante. Fiind bogat în fibre,încetineşte absorbţia de carbohidraţi şi de zaharuri. Înmoaie două linguri de seminţe de schinduf în apă şi lasă peste noapte. Bea apa cu seminţele dimineaţa pe stomacul gol. Urmează remediultimp de câteva luni.

Agrişe indiene

Agrişele indiene,cunoscute sub numele de Amla,sunt bogate în vitamina C. Sucul contribuie la buna funcţionare a pancreasului. Ia 2-3 agrişe indiene,îndepărtează seminţele şi macină-le într-o pastă fină. Pune pasta într-o cârpă şi stoarce sucul. Amestecă două linguri de suc cu o cană de apă.  Bea zilnic,pe stomacul gol.

Frunze de mango

Acestea ajută la reglarea nivelului de insulină în sânge. Înmoaie 10-15 frunze de mango într-un pahar cu apă,peste noapte. Dimineaţa,filtrează apa şi bea pe stomacul gol.