Remedii naturale pentru tratarea infertilităţii

1 70496 original jpg jpeg

O femeie care nu poate avea copii după mai multe încercări, înseamnă că prezintă unele probleme de sănătate. Infertilitatea sau sterilitatea ar putea fi una dintre ele. În plus, infertilitatea include şi incapacitatea de a duce o sarcină la termenul de 9 luni.

Cazurile infertilităţii la femei este de aproximativ o treime din toate cazurile. Aceasta afecteză un procent de aproximativ 48 de milioane de femei din întreaga lume. La femei,infertilitatea poate fi dezvoltată de diferite probleme de sănătate,cum sunt sindromul polichistic ovarian,endometrioza,boala inflamatorie pelviană,fibromul uterin,anemia,problemele cu glanda tiroidă,blocarea trompelor uterine şi boli cu transmitere sexuală.

Iată câteva remedii naturale pentru tratarea infertilităţii:1. Ginsengul indian

Ginsengul sau ashwagandha este foarte benefic pentru femeile care au dificultăţi de a concepe. Această plantă este eficace în menţinerea echilibrului hormonal şi ajută la buna funcţionare a organelor de reproducere. În plus,ajută la refacerea ţesutului uterin pentru cele care au suferit avorturi spontane. Această plantă ajută la reducerea nivelului de stres. Amestecă o lingură de ginseng praf într-un pahar cu apă caldă,pe care îl bei de două ori pe zi.

2. Rodia

Rodia stimulează fertilitatea la femei. Ajută la creşterea fluxului de sânge din uter şi îngroaşă mucoasa uterină pentru a reduce posibilitatea apariţiei unui avort spontan. În plus,promovează dezvoltarea sănătoasă a fătului. Amestecă în cantităţi egale seminţe de rodie pulbere fină şi coajă,pe care le pui într-un vas etanş. Ia jumătate de linguriţă din acest amestec cu un pahar de apă caldă,de două ori pe zi timp de câteva săptămâni. Poţi mânca fructe de rodie proaspete şi bea suc de rodie.

Potrivit unui studiu publicat în 2015 într-o revistă de specialitate,spune că rodia ar putea fi folosită ca un supliment pentru a spori longevitatea,fertilitatea şi rata de creştere. Cu toate acestea,doza trebuie ajustată cu atenţie,pentru a evita efectele adverse.

3. Scorţişoara

Scorţişoara ajută la buna funcţionare a ovarelor şi,prin urmare,este eficientă în lupta împotriva infertilităţii. Chiar ajută la tratarea sindromului polichistic ovarian,care este una dintre principalele cauze care duc la infertilitate. Adaugă o lingură de scorţişoară pudră la o cană cu apă fierbinte. Bea-l o dată pe zi timp de câteva luni. Poţi include acest condiment în dietă,dar nu consuma mai mult de 2 linguri pe zi.

Un studiu realizat în 2007,publicat în revista Fertility and Sterility a arătat că suplimentarea consumului de scorţişoară poate ajuta la îmbunătăţirea ciclului menstrual la femeile care suferă de acest sindrom. Mai este folosită pentru tratarea endometriozei,a fibromului uterin,dar şi lipsa ciclului menstrual,care pot afecta fertilitatea unei femei.

4. Vitamina D

Această vitamină este esenţială în buna funcţionare a sarcinii şi pentru a da naştere unui copil sănătos. Deficitul de vitamina D poate duce la infertilitate şi la avortul spontan. Expune-te la soare dimineaţa devreme pentru 10 minute pe zi,pentru a ajuta la producerea corpului de vitamina D. Consumă alimente bogate în vitamina D,cum sunt somonul,brânza,gălbenuşul de ou şi alte alimente.

Un studiu publicat în 2014 în Jurnalul Clinic Endocrinologic şi de Metabolism indică faptul că vitamina D este un factor care influenţează cursul de dezvoltare a rezultatelor de fertilitate.

5. Yoga

Yoga poate fi foarte utilă pentru femeile care se luptă cu probleme de fertilitate. Aceasta ajută la menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase,care creşte şansa de a fi fertilă. Ajută la calmarea corpului şi a minţii,reduce stresul,care este un factor cunoscut care contribuie la infertilitate.

Câteva poziţii de

ajută la promovarea fertilităţii şi care includ respiraţiile alternate pe nas,statul în fund,statul culcat. Alătură-te unei clase de yoga sau apelează la un expert de yoga pentru a învăţa aceste poziţii. Pentru a te bucura de beneficii,yoga trebuie practicată în mod corespunzător.Recente

Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg