Remedii naturale pentru ulcerul gastric

1 72907 original jpg jpeg

Ştim că alimentele joacă un rol-cheie în dezvoltarea ulcerului gastric, de aceea este important să creştem aportul de proteine şi legume, inclusiv de carnea slabă, pentru a ne proteja. Atunci când suferim de ulcer gastric, este important să evităm alimentele procesate.

Stresul,dieta şi luarea anumitor medicamente pe termen lung pot duce la dezvoltarea de mai multe afecţiuni în corp. Una dintre cele mai cunoscute este ulcerul gastric.

Ulcerul gastric,ce trebuie să ştim despre el:

Acest ulcer stomacal produce în esenţă,leziuni la nivelul mucoasei stomacului,care pot fi cauzate de:-Prezenţa anumitor bacterii;

-Stres;

-Stilul de viaţă sedentar;

-Lipsa exerciţiilor;

-Consumul excesiv de alimente grase sau picante;

-Anxietatea;

-Administrarea de anumite medicamente pe termen lung.

Ulcerul gastric poate fi dureros. Simptomele cele mai comune sunt greaţa şi vărsăturile. În cazul în care această problemă nu este tratată mai devreme,poate provoca complicaţii şi tulburări care necesită intervenţie chirurgicală. În plus,ulcerul gastric poate creşte riscul de a dezvolta cancer de stomac.

Aşa cum am spus mai sus,dieta săracă poate fi o cauză a ulcerului gastric. Aşadar,este recomandat consumul de mai multe fructe şi legume,în special cele care au proteine. Mănâncă carne slabă,cum sunt peştele şi carnea de pui. În plus,evită consumul de cafea şi alcool sau consumul de mâncare procesată şi bogată în zahăr.

Remedii naturale pentru ulcerul gastric:

Pe lângă schimbarea stilului de viaţă,sunt benefice şi unele remedii naturale care stimulează tratarea ulcerului. Dar este o idee foarte bună de a discuta cu medicul înainte de a lua o decizie,pentru a evita complicaţiile. Câteva remedii naturale pentru ulcerul gastric sunt:

Feniculul

Această plantă aromată este adesea folosită în reţete. Feniculul nu este recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. În plus,este cea care protejează stomacul de efectele anumitor medicamente. Încearcă să consumi puţin fenicul înainte de fiecare masă,pentru a crea un strat de protecţie pentru mucoasa stomacului.

Ginsengul

Această plantă se găseşte în orice magazin şi este cunoscută pentru proprietăţile sale antimicrobiene. Rădăcina de ginseng ajută la combaterea infecţiilor cauzate de bacterii şi reduce daunele cauzate de celulele mucoasei stomacului.

Aloe vera

Aloe vera este o plantă medicinală care este folosită pentru tratarea mai multor afecţiuni. Gelul de aloe vera este folosit pentru a vindeca răni ale pielii,dar este la fel de bun pentru mucoasa stomacului. Bea câte un pahar cu apă şi puţin gel de aloe în fiecare zi,dacă este posibil pe stomacul gol. Acest tratament nu trebuie repetat mai mult de două ori pe săptămână,deoarece are efect laxativ.

 Ceaiul verde  

Putem alege orice aliment care conţin flavonoide. Acestea sunt:

-Strugurii roşii

-Merele

-Prunele

-Pătrunjelul

-Soia

-Lintea

Sunt fructe şi legume care ajută la reducerea inflamaţiei sistemului digestiv şi care luptă cu infecţiile produse de bacterii în mucoasa stomacului. Încearcă unul dintre aceste remedii naturale pentru ulcerul gastric şi vei vedea efectele.

Banana

Potrivit noilor studii,banana protejează stomacul de ulcer gastric. Acest lucru se datorează substanţelor nutritive pe care le conţine şi care ucid bacteriile care deja se găsesc în stomac.