Remedii naturiste pentru arsurile la stomac

1 80269 original jpg jpeg

Problemele digestive sunt din ce în ce mai frecvente. Ele sunt cauzate cel mai des din cauza alimentaţiei, stresului şi stilului de viaţă dezordonat. Dacă şi tu te confrunţi cu arsuri la stomac şi simţi o senzaţie de cald la nivelul stomacului, iată cum le poţi combate.

Principalele cauze pentru care apar durerile la stomac sunt:

-    Mâncarea picantă;-    Supraalimentarea;-    Mâncatul la ore târzii;-    Consumul excesiv de alcool;-    Analgezicele luate în exces;-    Stilul de viaţă sedendar;-    Boala ulcerului peptic.

Arsurile la stomac pot fi tratate cu anumite alimente care ajută la scăderea temperaturii şi la reducerea nivelului excesiv de acid. Remediile interne sunt extrem de eficiente în acest caz; totuşi, tratamentul medicamentos poate fi necesar dacă starea persistă.

Remediile naturiste împotriva arsurilor la stomac sunt:

Iaurt

În timp ce multe produse lactate pot fi greu de digerat, iaurtul simplu poate avea reacţiii opuse. Probioticele din iaurt contribuie la creşterea bacteriilor bune din intestin, ajutând la scăderea senzaţiei de arsură şi stimulând procesul de digestie.

Lapte rece

Laptele rece ajută la scăderea temperaturii din stomac şi, de asemenea, reduce nivelul de acid prezent. Proprietăţile sale calmante ajută la reglarea neliniştii cauzate de căldură în stomac. Un pahar de lapte crud, rece, în fiecare zi poate preveni arsurile stomacale.

Orez fiert

Senzaţia de arsură resimţită este neplăcută, dar salvarea poate veni din partea orezului fiert, care scade temperatura resimţită la nivelul stomacului şi măreşte conţinutul de apă. Nu adăuga niciun condiment în orez; mănâncă-l aşa, simplu.

Ceaiuri naturale

Datorită proprietăţilor sale de răcire, ceaiul de mentă şi de muşeţel calmează iritabilitatea şi scade temperatura din stomac. În plus, ambele scad excesul de acid din stomac.

Alimente bogate în apă

Merele, piersicile, pepenele verde, castravetele pot scade temperatura şi nivelul de acid din stomac. Includerea alimentelor bogate în apă sunt necesare pentru ca procesul de digestie să fie realizat corespunzător.

Apă

Bea suficientă apă pentru a calma instantaneu căldura din stomac cauzată de diverse alimente şi băuturi. În plus, apa ajută la eliminarea toxinelor din organism şi menţine sistemul digestiv sănătos.