Remedii naturiste pentru părul alb. Încearcă tratamentul cu ceapă sau avocado

1 par alb remedii jpg jpeg

Odată cu înaintarea în vârstă, podoaba capitală capătă tente argintii, astfel că firele de păr alb îşi fac apariţia în număr tot mai mare. Primele semne ale îmbătrânirii sunt adesea acoperite, mai ales în cazul femeilor, de vopseaua de păr.

Există, însă, şi remedii naturiste pentru a încetini procesul şi pentru a păstra pigmetul părului cât mai mult timp, fără să fie nevoie de nuanţarea cu ajutorul produselor din saloane sau din comert.

Potrivit dozadesanatate.ro, firele de păr alb apar în urma unei acumulări de peroxid de hidrogen. Nu este de ajuns să cunoşti numele cauzei, trebuie să înţelegi că aceasta este data „expirării” foliculilor de păr, adică a sursei firelor noi. Peroxidul acumulat împiedică sinteza de melanină, elementul care oferă culoarea naturală părului tău. În plus,există mai multe cauze ale apariţiei firelor de păr alb, pe care este bine să le cunoşti.

Citeşte şi: Tratament pentru păduchi. Remediile care te scapă imediat de ei

Care sunt cauzele apariţiei firelor de păr alb

  • Stresul poate cauza multe probleme în organism, atât în interior, cât şi în exterior
  • Factori genetici
  • O dietă dezechilibrată
  • Obiceiuri nesănătoase şi probleme emoţionale

Dacă ai deja fire de păr alb, poţi încerca unul dintre următoarele remedii naturale, potrivit sursei citate.

Ceapa, remediu pentru părul alb

Masează-ţi scalpul cu puţină zeamă de ceapă pentru a încetini procesul de albire. Un studiu efectuat la Universitatea din Bradford arată că una dintre enzimele prezente în zeama de ceapă poate descompune peroxidul de oxigen, prevenind acumularea sa la nivelul foliculilor de păr. Taie o ceapă cât de mărunt poţi pentru a obţine o pastă sau freacă scalpul cu o jumătate de ceapă.

Citeşte şi: 8 situaţii în care oţetul de mere este cel mai bun remediu naturist

Avocado, remediu pentru firele de păr alb

Potrivit cercetărilor efectuate la Universitatea din Los Angeles, California, fructul de avocado are diverse proprietăţi medicinale datorate conţinutului ridicat de acizi graşi. Este bogat, de asemenea, în minerale şi vitamina E. Vitamina E este o substanţă extrem de hidratantă şi un antioxidant puternic care previne albirea părului. Taie un avocado în jumătate, scoate miezul şi pune-l într-un vas. Fărâmiţează-l şi aplică-l direct pe scalp, lasă-l să acţioneze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap în mod obişnuit.