Remedii naturiste ulcer gastric. 7 alimente împotriva arsurilor

remedii naturiste ulcer gastric jpeg

Remedii naturiste ulcer gastric. Ulcerul gastric este o leziune care apare în căptuşeala mucoasei stomacului şi a intestinului subţire. Cel mai frecvent simptom este sentimentul de arsură în stomac.

Remedii naturiste ulcer gastric - Iată cum detectezi această boală:

Un ulcer gastric apare atunci când organismul are o cantitate excesivă de acid,în special la nivelul tractului digestiv. Se poate deteriora şi irita tractul şi facilitează proliferarea agenţilor patogeni. Potrivit medicilor,această bacterie este cea mai frecventă cauză. În orice caz,este important să subliniem faptul că această bacterie trăieşte numai în cazul în care zona este prea acidă,aşa că de aceea este important să se elimine toate cauzele posibile ale hiperacidităţii. Hiperaciditatea ar putea fi cauzată de un regim alimentar sărac şi prea acid,consumul de medicamente,cum sunt acidul acetilsalicilic sau ibuprofenul,stresul sau o digestie slabă. Deşi o mulţime de oameni iau antiacide sau bicarbonat de sodiu pentru a calma aciditatea,trebuie să ştiţi că acest remediu are efect doar temporar,şi nu va fi niciodată capabil să vindece boala. Dimpotrivă,în timp,dacă consumi prea multe antiacide,modifici radical aciditatea din stomac,lucru care ar putea provoca boli multiple.

O dietă alcalină

- Dieta este bazată pe un tratament naturist special pentru această afecţiune. Trebuie evitate alimentele care fac organismul să producă mai mult acid. Acestea sunt:

-

-zaharurile

    

-alimente prăjite

    

-alimentele rafinate

-tutunul

    

-alcoolul

Evită plantele şi condimentele care să consolideze sucurile gastrice,chiar dacă acestea ar putea avea alte proprietăţi,dar care contribuie la producerea de hiperaciditate. Acestea sunt:

-cafeaua

    

-scorţişoara

    

-cuişoarele

    

-ghimbirul

    

-piperul

Remedii naturiste ulcer gastric - Alimente recomandate în caz că suferi de această afecţiune:

1. Remedii naturiste ulcer gastric - Ananasul

Acesta facilitează digestia datorită enzimelor proteolitice,dar nu-l amesteca cu alţi carbohidraţi,cum sunt pâinea,pastele,produsele de patiserie,orezul. Este desertul ideal,înainte sau după ce mănânci legume sau salată,carne sau peşte.

2. Varza

Aceasta ajută la vindecarea ulcerului,dar există mulţi oameni care nu o digera la fel de bine,crudă. Mănânca-o gătită cu un vârf de cuţit de chimen,sau ca varză acră. Piperul acţionează ca un toner gastric.     

 3. Remedii naturiste ulcer gastric - Lămâia  

Aceasta chiar dacă este citrică şi acidă,are un efect de neutralizare a acizilor după ce ajunge în stomac. Acesta este motivul pentru care este recomandat de a ne face un obicei de a o mânca combinată cu alte alimente sau sub formă de suc,amestecat cu apă.

4. Cartoful

Cartoful este un mare antiacid natural. Suc acestei legume are funcţii perfecte pentru contracararea arderilor stomacale.

5. Remedii naturiste ulcer gastric - Meiul    

Meiul este singura cereală alcalină,şi acesta este motivul pentru care ar trebui să fie consumat mai des decât alte cereale,cum ar fi orezul sau grâul.

6. Strugur

Unul dintre fructele cele mai alcaline în jurul valorii,dar ar trebui să fie,de preferinţă,consumate organic,deoarece acestea ar putea conţine multe pesticide.   

7. Remedii naturiste ulcer gastric - Ţelina

Ţelina este un tonic de mare şi un bun alcalinizator. Aceasta poate fi adăugată la supe,dar poate fi consumată crudă în salate.

Dacă ai o criză de hiperaciditate,este recomandat să urmezi  un regim alimentar strict până când se îmbunătăţeşte,cu cartofi,varză,morcovi şi mere. Ai posibilitatea să le găteşti prin fierbere sau coacere,crude sau într-un smoothie.

Remedii naturale

În trecut era recomandat să bei nouă zile sucul de un sfert de cartof,pe care îl speli şi-l decojeşti înainte,amestecat cu două linguri mari de ulei de măsline extra virgin. Acest preparat anti-inflamator şi de alcalizare este foarte eficient şi va produce o îmbunătăţire în doar nouă zile.

Poţi face suc de cartofi crud,sau poţi bea zilnic ceai de nalbă sau patlagină. Acestea ajută la îmbunătăţirea iritaţiilor şi a inflamaţiilor de pe tractul digestiv.