Remedii pentru crampe musculare

1 77374 original jpg jpeg

Crampele musculare pot să apară în orice moment, nu doar când faci sport. Simptomele comune crampelor includ furnicături, disconfort şi durere care pot să apară în orice parte a corpului. "Vinovaţii", ca să spunem aşa, sunt muşchii. Cu toate acestea, există persoane care se confruntă frecvent cu crampe.

Crampele musculare

Există două tipuri de muşchi: voluntari şi involuntari. Crampele sunt contracţii involuntare ale muşchilor.

după cum o indică şi numele, acest grup de muşchi poate fi controlat.

acest grup este exact opusul – nu avem control asupra mişcărilor musculare.

În ciuda faptului că nu există control, ei contribuie la funcţiile vitale ale corpului. Un exemplu este inima, care se mişcă automat. De asemenea, crampele sunt diferite pentru muşchii involuntari, în ciuda caracteristicilor similare. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea cazurilor de crampe apar în segmente musculare care sunt controlate în mod voluntar. Durata crampelor poate varia, maximul fiind de 15 minute.

Ce cauzează crampele musculare:

-    Exerciţiile fizice excesive

-    Leziuni ale muşchilor şi oaselor

-    Deshidratare

-    Carenţe de potasiu, magneziu şi calciu

Cum poţi preveni şi trata crampele musculare:

Masaj cu uleiuri esenţiale

Crampele apar când nu ajunge suficient sânge în acea zonă a corpului.căldura provocată de masaj combate durerea şi eliberează presiunea. Pune în palme ulei încălzit (orice ulei esenţial ai în casă) şi începe să masezi prin mişcări circulare şi blânde zona afectată, eliberând presiunea.

Întinderi

În ciuda faptului că este un remediu vechi pentru tratarea crampelor, rezultatele acestei tehnici sunt excelente pentru cei care suferă de orice tip de crampă musculară. Cele mai multe crampe apar de obicei în extremităţi, inclusiv picioare şi mâini.

Întinde-te pe pat. Spune-i unei alte persoane să te ajute să faci întinderi şi astfel eviţi agravarea situaţiei. Întinderea este un proces rapid de recuperare.

Masaj cu alcool de rozmarin

Ştim deja beneficiile masajului pentru crampele musculare. Fără îndoială, uleiul joacă un rol-cheie în încălzirea zonei afectate. Cu toate acestea, alcoolul de rozmarin poate fi foarte util şi este o alternativă excelentă la ulei. Acest ingredient are proprietăţi antiinflamatoare foarte bune pentru circulaţie, fiind perfect pentru combaterea crampelor.

Efectuează masajul în acelaşi mod ca şi cu uleiul: cu o uşoară presiune, folosind mişcări circulare, împingând în direcţia opusă de unde provine durerea. Alcoolul de rozmarin poate fi achiziţionat de la orice magazin de produse naturale.