Remedii pentru hipertiroidism

1 67597 original jpg jpeg

Hipertiroida este o afecţiune în care glanda tiroidă a unei persoane produce prea mulţi hormoni. Acest lucru poate afecta funcţiile metabolice ale corpului, dar o poate afecta într-un mod mult mai grav, dezvoltând boli.

În timp ce oricine poate avea o glandă tiroidă hiperactivă,hipertiroidismul este mai frecvent la femei decât la bărbaţi,şi la persoanele în vârstă,decât la tineri.Medicul prescrie medicamente pentru a menţine sub control această afecţiune. Împreună cu medicamente,poţi apela la schimbarea stilului de viaţă şi a dietei pentru a reduce simptomele hipertiroidei,folosind remedii simple şi uşoare acasă.

Iată câteva remedii naturale pentru hipertiroidism: 1. Reducerea stresului

Deşi a fost subliniat faptul nu este cauza exactă a dezvoltării hipertiroidismului,reducând nivelul de stres se poate reduce,de asemenea,cantitatea de simptome,care încet vor dispărea. Fiind prea stresată poţi deveni mai neliniştită şi nervoasă,ceea ce poate face ca simptomele să fie mai prezente. Rezervă timp să te relaxezi în scopul de a menţine simptomele sub control.

2. Renunţă la fumat

Dacă suferi de hipertiroidism,atunci simptomele vor fi mai prezente,lucru care va duce la dezvoltarea altor boli. Cel mai bun remediu pe care îl poţi face acasă pentru hipertiroidism este să renunţi la fumat cât mai curând posibil. Dacă eşti o persoană care nu fumează,încearcă să nu stai lângă persoane care fumează,astfel te vei menţine sănătoasă.

3. Evită cafeina

Servirea băuturilor cu cafeină pot face ca simptomele hipertiroidei să fie mai frecvente. Cel mai bun remediu este să reduci consumul de cafea din dieta ta,complet. Încearcă să eviţi băuturile carbogazoase,cele energizante,cafeaua,ciocolata. Astfel vei reduce riscul apariţiei simptomelor.

4. Proteina

Proteinele sunt o remediu natural pentru hipertiroidism,deoarece acestea dau energie corpului tău. Acestea pot ajuta la transportul hormonilor în corp,ceea ce poate uşura simptomele hipertiroidei. Tot ce trebuie să faci este să adaugi mai multe proteine sănătoase în dieta ta. Încearcă să mănânci carne slabă de pui,peşte,fasole şi nuci,de evitat carnea roşie.

5. Produse din soia

Cum sunt proteinele,studiile au arătat că dacă mănâncă suficiente produse din soia poţi ajuta hormonii să ajungă în tot corpul,ceea ce va reduce simptomele hipertiroidei. Pentru aceasta,tot ce trebuie să faci este să adăugi mai multă soia la dieta ta. Încearcă să bei lapte de soia sau să mănânci tofu. Tofu este un excelent remediu natural,care este,de asemenea,o bună sursă de proteine.