Remedii pentru ochi obosiţi, ridaţi sau iritaţi

1 53148 original jpg jpeg

Trandafirul, teiul, albăstrelele pot face miracole pentru ochii tăi obosiţi, ridaţi sau iritaţi. Iată câteva remedii pe care le poţi prepara chiar tu, din plante şi flori, cu ajutorul cărora îţi poţi recăpăta privirea strălucitoare.

Trandafirul,sau mai bine zis,petalele de trandafir,te ajută să combaţi iritaţiile oculare.

Cum se foloseşte:Prepară o infuzie din petale de trandafir,înmoaie în ceaiul călduţ pansamente sterile sau dischete demachiante curate,după care ţine-le pe pleoape timp de 5-10 minute.

Florile de teiau acţiune calmantă şi decongestivă,şi sunt de mare ajutor în cazul pleoapelor iritate,sau dacă vrei să scapi de cearcăne.

Cum se foloseşte:Fă un decoct de 10 g flori de tei la o cană cu apă,şi lasă pe pleoape compresele înmuiate în lichidul călduţ,timp de 15 minute.

Muşeţelulare acţiune calmată şi îl poţi folosi dacă ai ochii iritaţi şi pleoapele inflamate.

Cum se foloseşte:Prepară o infuzie şi lasă pe pleoape compresele înmuiate în lichidul călduţ,ca să acţioneze timp de 5-10 minute,

Frunzele de viţă de vie,bine spălate,au şi ele efect calmant în cazul ochilor obosiţi.

Cum se foloseşte:în infuzia din frunze de viţă de vie înmoiaie două dischete demachiante,pe care ulterior pune-le pe pleoape şi lasă-le să acţioneze timp de 5-10 minute.

Rozmarinule eficace contra inflamaţiei pleoapelor.

Cum se foloseşte:Timp de 2 ore,lasă câteva frunze de rozmarin la macerat în apă de trandafir,apoi fă comprese şi pune-le pe pleoape.

Albăstreleleau proprietăţi calmante şi tonifiante şi sunt eficace în cazul ochilor obosiţi,cu cearcăne sau riduri.

Cum se foloseşte:Aplică zilnic comprese cu infuzie de albăstrele (o lingură de flori la 2 căni cu apă).