Remedii pentru prostată. Amestecul care tratează afecţiunile

remedii pentru prostată jpeg

Remedii pentru prostată. Afecţiunile prostatei sunt mai frecvente decât mulţi oameni ar putea crede. Hiperplazia benignă de prostată este una dintre cele mai comune boli la bărbaţii în vârstă.

Prostata este o glandă mică,care face parte din sistemul reproductiv masculin. Uretra – canalul prin care trece urina şi sperma-pătrunde prin centrul prostatei. Când prostata se măreşte (hiperplazie),ea strânge treptat uretra. Acest lucru poate împiedica fluxul de urină,cauzând urinare frecventă (mai ales pe timp de noapte),dificultăţi la urinare şi,uneori,durere. Din fericire,există remedii pentru prostată.

Este vorba despre o soluţie naturală la care pot recurge cei care se confruntă cu această problemă de sănătate.

Remedii pentru prostată - Seminţele de dovleac,de ajutor

Extractul de seminţe de dovleac este adesea folosit în tratamentul hiperplaziei benigne de prostată. În cadrul unui studiu recent,2.245 de bărbaţi cu această afecţiune au primit una sau două capsule cu ulei din seminţe de dovleac pentru 12 săptămâni. Ei s-au simţit mult mai bine după tratament.

Citeşte şi:Morcovul,posibil leac pentru cancerul de prostată

Remedii pentru prostată - uleiul de seminţe de dovleac

Oamenii de ştiinţă spun că acizii graşi din uleiul de seminţe de dovleacîmbunătăţesc funcţiile vezicii urinare şi uretrei şi că un consum zilnic de seminţe de dovleac are beneficii majore în tratarea hiperplaziei benigne de prostată.

Seminţele de dovleac conţin compuşi numiţi fitosteroli,care sunt responsabili de diminuarea prostatei. Acestea mai au şi substanţe care pot preveni transformarea testosteronului în dihidrotestosteron (DHT). Nivelurile ridicate de DHT sunt asociate cu prostata mărită.

Combinaţia-minune care tratează problemele prostatei

Pe lângă consumul zilnic de seminţe de dovleac, mai poţi încerca şi alte remedii pentru prostată, ca de exemplu următorul tratament naturist. Pentru a-l obţine,ai nevoie de:o mână de seminţede dovleac nesărate şi o jumătate de cană de apă.

Citeşte şi:Cancer de prostată – cauze,simptome,metode de depistare

Pune seminţele pe un tocător şi zdrobeşte-le cu făcăleţul. Lasă apa la încălzit,apoi adaugă praful de seminţe de dovleac. Ţine amestecul pe foc 30 de minute,după care dă-l deoparte. Bea remediul călduţ,în fiecare zi,până vezi îmbunătăţiri.

Credit foto: www.helynskitchen.com