Remedii pentru scăderea glicemiei. 6 alimente care o menţin mică

remedii pentru scăderea glicemiei jpeg

Menţinerea nivelului normal al glicemiei este cea mai importantă provocare pentru diabetici. Alături de un regim alimentar corespunzător, poţi folosi şi remedii pentru scăderea glicemiei.

1. Remedii pentru scăderea glicemiei - Macerat din scorţişoară şi cuişoare

Scorţişoara îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a regla, pe cale naturală, glicemia. O poţi adăuga în cereale, dimineaţa, sau fierbe un beţişor în apa în care infuzezi ceai sau cafea. Ai nevoie de 4 beţişoare de scorţişoară, 60 de grame de cuişoare şi un litru de apă. Se amestecă toate ingredientele într-un castron şi se păstrează în frigider, 4-5 zile. Lichidul se strecoară şi se bea câte o jumătate de cană în fiecare zi.

2. Suc de urzică proaspătă

Urzica are proprietatea de a scădea nivelul de zahăr din sânge şi de a preveni diabetul. Medicii recomandă bolnavilor de diabet suc de urzică proaspătă dar, dacă îţi e greu să îl obţii, poţi bea şi ceai de urzică. Prepară o infuzie din 2 linguri de plantă la un litru de apă. Bea 2 căni pe zi.

3. Remedii pentru scăderea glicemiei - Ceai de frunze de afine

Afinele au în compoziţia lor o substanţă numită mirtilină, care ajută la reducerea glicemiei. Ceaiul de frunze de afine se prepară dintr-o lingură cu frunze uscate, peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită. Bea toată cantitatea zilnic, 2 săptămâni. Pentru obţinerea efectelor dorite consumă şi afine proaspete, uscate sau congelate, în cure de 100 g pe zi, 2 săptămâni.

4. Suc de ceapă

Ceapa este unul din cele mai puternice şi mai la îndemână hipoglicemiante, fiind recomandată diabeticilor. Foloseşte ceapă proaspătă în salate sau sub formă de suc. Acesta nu poate fi consumat decât în doze mici, maximum 50 ml pe zi, în combinaţie cu miere sau cu alte sucuri, de exemplu cu cel de morcov. Se administrează zilnic, după masă, câte 2 linguri de suc de ceapă, adăugat în jumătate de pahar de suc de morcovi. Tratamentul trebuie urmat 3 săptămâni. În cazul pacienţilor dependenţi de insulină, glicemia trebuie verificată regulat, pentru reajustarea dozei zilnice de insulină.

5. Remedii pentru scăderea glicemiei - Decoct de cicoare

Persoanele care suferă de diabet pot să bea decoct de cicoare. Într-un litru de apă se fierbe o mână de cicoare, 15 minute. Se lasă la răcit şi se bea o cană înainte de fiecare masă.

6. Gel de aloe vera

În medicina tradiţională a multor popoare, aloe vera e utilizată pentru proprietăţile ei hipoglicemiante şi antidiabetice. Şi studiile clinice moderne arată că gelul plantei poate să scadă glicemia la pacienţii cu diabet sau prediabet. Recent, cercetătorii canadieni au arătat că aloe vera, consumată pe stomacul gol, sub formă de capsule sau suc, a fost în măsură să readucă la valori normale glicemia pacienţilor diabetici. Fitoterapeuţii recomandă o lingură de gel de plantă de 2 ori pe zi, înainte de mese. Se va consuma gel de aloe vera stabilizat, disponibil în magazinele cu produse naturiste.

Remedii pentru scăderea glicemiei - Bine de ştiut!

Persoanele care încep un tratament naturist având drept scop scăderea zahărului din sânge trebuie să-şi supravegheze atent nivelul de glicemie şi să se afle sub supraveghere medicală.