Remedii verificate cu mătase de porumb

1 70044 original jpg jpeg

Ştiai că firele subţiri, cafenii-gălbui, care învelesc ştiuletele porumbului şi care ies din pănuşi în formă de smoc au virtuţi terapeutice? Pentru ca acestea să aibă efecte curative, este important să fie tăiate înaintea polenizării, când boabele de porumb sunt încă lăptoase, apoi lăsate să se usuce în locuri aerisite şi răcoroase.

Info:Mătasea de porumb uscată poate fi utilizată doi ani.

Matasea de porumb ameliorează infecţiile renale

Ai pietre la rinichi ori suferi de cistită? Infuzia de mătase de porumb este indicată în aceste probleme de sănătate. Pune într-un vas două linguri de mătase de porumb uscată,peste care toarnă 200 ml de apă clocotită. Acoperă recipientul,iar după 15 minute,strecoară ceaiul. Consumă câte o cană de infuzie de mătase de porumb o dată la 2-3 ore. Urmează tratamentul 14 zile.

Matasea de porumb este un adjuvant în chisturile renale

Mătasea de porumb este un bun antiinflamator renal,fiind indicată în stoparea dezvoltării chisturilor renale. Ţine o cură de două luni,cu extract de mătase de porumb,pe care îl găseşti în magazinele naturiste. Se administrează 500 mg zi de zi. Repetă tratamentul după ce faci pauză 30 de zile.

Matasea de porumb este de ajutor în gută

Când sărurile acidului uric se depun în regiunea unor articulaţii şi provoacă dureri foarte mari,urmează un tratament pe bază de infuzie de mătase de porumb şi cozi de cireşe. Ceaiul se obţine astfel:amestecă în părţi egale mătase de porumb şi cozi de cireşe. Toarnă 200 ml de apă clocotită peste o linguriţă din preparat şi lasă soluţia la infuzat. Consumă până la două căni de ceai pe zi,14 zile.

Matasea de porumb scade febra

Mătasea de porumb plămădită cu rachiu este un bun remediu împotriva febrei şi a tusei. Leacul este de ajutor şi în tratarea răcelilor şi a bolilor de plămâni. Pune un pumn de mătase de porumb uscată într-o sticlă. Toarnă rachiu de cereale,până când recipientul se umple. Lasă vasul la macerat 21 de zile,apoi strecoară. La nevoie,bea jumătate de pahar,după masă.

Alină durerile menstruale

Balonarea,stările de depresie şi de iritabiliate sunt câteva neplăceri cu care se confruntă fiecare femeie înainte de menstruaţie. Pentru ameliorarea acestora,urmează înainte cu două-trei zile un tratament cu infuzie combinată de mătase de porumb şi extract de porumb. Ţine cura şapte zile. Preparatul naturist este indicat şi femeilor care suferă de anexită (inflamaţia trompelor uterine şi a ovarelor),menstruaţie neregulată ori absenţa laptelui matern. În plus,este recomandat şi pentru ameliorarea durerilor menstruale.

Te scapă de kilogramele nedorite

Întrucât conţine substanţe cu efect diuretic,ce elimină surplusul de apă şi diminuează ţesutul adipos,mătasea de porumb poate fi folosită în curele de slăbire şi în tratamentele pentru celulită. În acest caz,ia câte şase capsule cu extract de mătase de porumb în fiecare zi,o lună.

Atenţie!Pentru a slăbi,pe lângă tratamentul cu extract de mătase de porumb,este important să faci mişcare şi să elimini din regimul alimentar dulciurile şi produsele de tip fast-food.

Idei Click! pentru femei

Dacă te confrunţi cu urinare nocturnă necontrolată,urmează o cură de două-trei luni cu mătase de porumb sub formă de extract.

În cazul în care vrei să foloseşti o pudră de obraz 100% naturală,macină fin un pumn de mătase de porumb.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg