Remediu cu sfeclă roşie pentru detoxifierea „ficatului gras”

simeon stalpnicul png

Când în celulele ficatului se acumulează grăsimi şi acestea nu se mai elimină, îşi face apariţia o boală cunoscută sub numele de „ficat gras”.

Steatoza hepatică,aşa cum este denumit medical „ficatul gras”,este foarte frecventă la adulţi. Statisticile estimează că până la 20% dintre adulţi au „ficat gras”,însă numărul lor ar putea fi mai mare,pentru că steatoza nu dă,de obicei,niciun fel de simptome şi este diagnosticată doar la analizele de rutină.

Dacă există,simptomele sunt vagi:oboseală,rezistenţă scăzută la efort,uşoară durere în zona ficatului. Testele sanguine pot semnala valori crescute ale unor enzime hepatice atunci când în ficat se acumulează grăsimi,iar o ecografie abdominală va arăta un ficat mărit în dimensiuni. Un diagnostic cert se poate pune doar după efectuarea unei puncţii hepatice.

Sfecla roşie este un remediu puternic şi chiar recomandat pentru persoanele care suferă de ficat gras sau care se confruntă cu probleme hepatice datorate consumului de alcool şi fumatului.

De asemenea,ficatul va fi protejat şi va avea capacitatea de a se regenera mai rapid în urma consumului de sfeclă,aceasta fiind benefică chiar şi în cazul hepatitelor!

Iată de ce ai nevoie:

-Un borcan de sticlă (3 litri);-700 grame de sfeclă;-2 linguri de făină;-200 grame de zahăr brun organic (o cană);-100 grame de stafide.

Află cum se prepară remediul şi cum se administrează pe clicksanatate.ro.