Remediu natural pentru afecţiunile cardiovasculare

1 70412 original jpg jpeg

Acest remediu popular se spune că ajută la tratarea bolilor de inimă, a hipertensiunii arteriale şi a diabetului zaharat. Este uşor de făcut şi nu necesită mult timp, de aceea, îl poţi prepara chiar tu acasă.

Acest remediu natural are la bază două ingrediente pe care le ai chiar în bucătărie:ceapă şi vin roşu. Acestea două,combinate,ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge şi înmoaie vasele de sânge.

Beneficiile cepei:

Ceapa este o foarte bună sursă de vitamine precum B6 şi C,dar şi de minerale cum sunt calciul,cromul,biotina şi fibre dietetice. În plus,conţine cantităţi mari de acid folic şi vitaminele B1 şi K.Studiile au arătat că ceapa conţine un compus care subţiază sângele,scade nivelul colesterolului rău,creşte nivelul colesterolului LHD,luptă împotriva astmului,a bronşitei cronice,a febrei,diabetului,aterosclerozei şi infecţiilor. Quercitina,compusul din ceapă,are proprietăţi antiinflamatorii,antibiotice şi antivirale. În plus,este un sedativ şi se crede că ar avea şi proprietăţi anti-cancerigene.  

Beneficiile vinului roşu:

Vinul roşu,băut cu moderaţie,este de asemenea bun pentru sănătatea inimii. Antioxidanţii care se găsesc în vin ajută la prevenirea bolilor de inimă prin creşterea nivelului de colesterol bun şi protejarea arterele de la deteriorare.

Studiile au arătat că vinul roşu reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare deoarece scade nivelul colesterolului rău,datorită resveratrolului şi a altor antioxidanţi care se găsesc în vin. În plus,a fost demonstrat că resveratrolul ne protejează de dezvoltarea bolii Alzheimer şi de demenţă.

În ultimii ani,acest remediu a devenit foarte popular în China. În plus,se spune că ajută la îmbunătăţirea vederii la persoanele în vârstă şi că are proprietăţi anti-îmbătrânire şi anti-cancerigene.

Cum prepari acest remediu: Ingrediente:

-750 ml de vin roşu  

-1 ceapă de mărime medie

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o tai în bucăţi mici. Apoi o pui într-un borcan de sticlă şi torni vinul peste ea,pentru a o acoperi. Strângi capacul şi îl laşi timp de 7 zile într-un loc răcoros şi întunecat la macerat. Apoi,îl strecori şi pui lichidul într-o sticlă. Se bea câte 20-50 ml pe zi.

-Poţi mânca ceapă.

-Poţi bea suc de ceapă,combinat cu puţin vin roşu.

-Nu trebuie să bei această băutură dacă ai probleme cu stomacul sau ficatul;

-Încetează să-l mai bei dacă apar durerile de stomac;

-Consultă un medic înainte de a lua acest remediu.