Remediu străvechi care curăţă arterele

1 68920 original jpg jpeg

Hipertensiunea arterială şi colesterolul mărit sunt principalii factori de risc pentru apariţia depunerilor de aterom (depozit de substanţe grase şi de colesterol pe pereţii vaselor sangvine pe artere). Întrucât riscul apariţiei aterosclerozei este foarte mare, este bine să începi din vreme o cură cu ingrediente din natură.

Alimente cu virtuţi terapeutice

Ghimbirul,lămâia,usturoiul sunt alimente cu efecte de reducere şi de stabilizare a tensiunii arteriale,scăzând totodată valorile colesterolului.

Cu o istorie de aproape 2.000 de ani,ghimbirulnu este doar un ingredient folosit cu precădere în bucătărie,ci şi o plantă cu numeroase properietăţi curative. În Asia,acesta este considerat un antibiotic natural,şi asta pentru că el conţine nu mai puţin de 500 de substanţe active. Are un gust intens şi este bogat în vitamine (B1,B2,B3,B6) şi minerale (calciu,fier,magneziu,fosfor). Toate aceste proprietăţi transformă ghimbirul într-un „medicament“ natural,recomandat în tratarea multor probleme de sănătate.

Dintre toate antibioticele naturale,usturoiul este cel mai utilizat. Explicaţia este una simplă:distruge bacteriile,ciupercile şi virusurile,fără a afecta flora intestinală. Planta are proprietăţi  antibacteriene,antifungice şi calităţi antivirale.

De ce ai nevoie pentru preparat

1 bucată mică de rădăcină de ghimbir

4 lămâi necurăţate

4 căţei de usturoi

2 litri de apă

Mod de preparare

Spală lămâileşi curăţă ghimbirul,după care taie-le mărunt şi pune-le într-un blender. Descojeşte usturoiul şi adaugă-l peste celelalte ingrediente. Mixează bine şi toarnă amestecul preparat într-un bol. Pune apa şi lasă vasul pe foc. Dă-l deoparte chiar înainte de a fierbe şi aşteaptă să se răcească. Când este suficient de rece,filtrează şi depozitează lichidul obţinut într-o sticlă,la frigider.

Cum îl foloseşti

Înainte de fiecare utilizare,agită foarte bine flaconul de sticlă. Consumă o jumătate de ceaşcă de soluţie pe stomacul gol sau cu cel puţin 2 ore înainte de mesele principale. Repetă procedeul,trei săptămâni şi fă pauză de o săptămână. Dacă este necesar,urmează din nou tratamentul pentru încă trei săptămâni.