Remediul antic care scade nivelul colesterolului

1 69174 original jpg jpeg

Colesterolul este un tip de grăsime de care corpul are nevoie pentru a funcţiona la un nivel optim. De aceea, principalele ingrediente din acest remediu au proprietăţi foarte benefice pentru organism.

Astăzi,foarte multă lume este expusă unui risc ridicat de a dezvolta boli cardiovasculare,deoarece au un nivel ridicat de colesterol,care este de obicei rezultatul unei diete sărace.Din punct de vedere medical,această afecţiune este cunoscută sub numele de tulburare a lipidelor sau a hipercolesterolemiei,şi dacă nu este ţinută sub control,duce la apariţia de boli şi mai grave. De aceea,trebuie să ştim că această grăsime este împărţită în trei categorii.-Colesterolul bun (HDL) este cunoscut sub numele de lipoproteine cu densitate mare;

-Colesterolul rău (LDL)  este cunoscut sub numele de lipoproteine cu densitate mică;

-Colesterolul total este combinarea primelor două tipuri.

În cele mai multe cazuri,persoanele cu un nivel ridicat de colesterol au o dietă care este prea bogată în grăsimi,dar poate fi o persoană supraponderală,sau care are un stil de viaţă sedentar. De aceea,specialiştii în domeniul sănătăţii fac un apel la oameni să fie mai conştienţi de riscurile pe care le pot aduce valorile crescute ale colesterolului.

Medicina tradiţională chineză s-a folosit de aceste remedii naturale timp de secole şi care au devenit populare în întreaga lume. Acesta este ales de persoanele care vor să menţină sub control această

gravă de sănătate.

Iată ce implică remediul natural:

Acest remediu antic din medicina tradiţională chineză combină puterile nutriţionale ale usturoiului cu cele ale sucului de lămâie pentru a îmbunătăţi sănătatea cardiovasculară,reducând nivelul de colesterol,şi chiar ajută la pierderea kilogramelor.

Cele două ingrediente sunt preparate sub formă de ceai concentrat,care ajută la detoxifierea organismului,elimină excesul de toxine şi previne dezvoltarea altor boli cronice. Desigur,impactul principal îl are asupra inimii şi a sistemului circulator,deoarece îmbunătăţeşte circulaţia şi fluxul sanguin.

Proprietăţile usturoiului:

Usturoiul conţine foarte multe substanţe nutritive şi antioxidanţi,ceea ce îl face cel mai bun remediu natural din lume. În plus,o componentă activă care se găseşte în usturoi şi care se numeşte alicina este responsabilă de reducerea nivelului crescut al colesterolului şi nivelului de trigliceride. Totodată,este cel care ajută la prevenirea formării cheagurilor,nepermiţând ca plăcile să se depună pe peretele arterelor.

Proprietăţile sucului de lămâie:

Lămâile sunt cele mai bune alimente alcaline folosite în medicina naturală,deoarece acestea ajută la reglarea pH-ului sanguin. În plus,conţinutul de antioxidanţi ajută la curăţarea sângelui,stimulând eliminarea colesterolului. Totodată,protejează inima,deoarece detoxifică organismul,reducând şansele ca arterele să se înfunde sau să crească tensiunea arterială.

 Iată cum prepari acest remediu antic chinez:  

Această reţetă este uşor de preparat,iar ingredientele sunt uşor de achiziţionat şi nu sunt costisitoare. Bea această băutură de două ori pe zi,după micul dejun şi din nou înainte de cină.

Ingrediente:

-1 litru de apă

-sucul de la 3 lămâi

-36 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Curăţă usturoiul şi taie-l felii. Înmoaie lămâile în apă cu un pic de oţet sau bicarbonat de sodiu pentru a te asigura că este îndepărtată orice bacterie de pe coajă. După o oră,scoate-le din apă şi taie-le în două. Apoi pui la fiert într-o oală apa,iar după ce începe să fiarbă,adaugi sucul de lămâie şi usturoiul.

Amestecă bine în el şi-l laşi la foc mic încă 2 minute. Îl strecori într-un vas şi-l pui la frigider pentru o noapte. Dimineaţa poţi începe tratamentul. Încă din primele zile o să observi

acestei băuturi. 

Info:Este important să-i spui medicului de acest remediu pentru a te asigura că nu există reacţii adverse.

Credit foto:www.steptohealth.com