Remediul care curăţă rinichii

1 81021 original jpg jpeg

Rinichii sunt organele responsabile de filtrarea toxinelor din sânge printr-un proces complex de detoxificare. Menţinerea lor sănătoşi este un factor determinant în sănătatea întregului corp, deoarece ei au şi rolul de-a menţine un echilibru între electroliţi şi alţi nutrienţi, printre alte sarcini. Problema apare când se acumulează prea multe toxine şi nu-şi mai pot îndeplini funcţia.

Este posibil să nu observi nimic la început, dar în timp, aceste disfuncţii duc la un lanţ de reacţii negative care se manifestă în diferite tipuri de simptome fizice. De aceea, trebuie să înţelegi cât de important este ca procesul de detoxifiere să fie îndeplinit printr-o alimentaţie sănătoasă şi bând lichide. La fel de eficiente sunt şi remediile naturale.

Beneficiile remediului pe bază de ceapă:

Ceapa a fost folosită de-a lungul timpului pentru menţinerea sănătăţii sistemului renal datorită proprietăţilor purificatoare, antibiotice şi diuretice pe care le are. În plus, ceapa are capacitatea de a crea o barieră protectoare şi de a lupta împotriva daunelor provocate de radicalii liberi şi agenţii infecţioşi.

Principala substanţă activă din ceapă, alicina, îi conferă un efect puternic antiinflamator şi detoxifiant, îmbunătăţind funcţia rinichiilor, mai ales dacă există acumulare de toxine. Împreună cu vitaminele şi mineralele din ceapă, are loc un echilibru între fluidele din corp, menţind sub control nivelul de electroliţi.

-    Vitamine: (complex A, B, C, E)

-    Minerale (calciu, potasiu, magneziu, sodiu, siliciu, sulf, fosfor, iod, cupru)

-    Antociani

-    Fibre

Aceste substanţe ajută la stoparea deteriorării celulelor provocate de radicalii liberi şi la reducerea riscului de apariţie a bolilor degenerative pe termen lung.

Iată reţeta remediului cu ceapă pentru curăţarea rinichilor:

Ai nevoie de:

-    2 litri de apă

-    2 cepe

-    3 fire de pătrunjel

-    sucul de la 3 lămâi

Mod de preparare:

Pune pe foc oala cu cei doi litri de apă. Curăţă, spală şi feliază cele două cepe. Adaugă-le în apa împreună cu pătrunjelul şi sucul de lămâie. Mai lasă-le încă 15 minute, după care ia vasul de pe foc şi lasă-l să se răcească. Strecoară lichidul după două ore.

Cum îl consumi:

Cei doi litri trebuie împărţiţi în mai multe doze pe tot parcursul zilei, în mod ideal 5 sau 6. Deoarece are efect puternic diuretic, trebuie să bei remediul numai trei zile pe săptămână.

Ar trebui să fie consumat timp de 1-2 săptămâni, în funcţie de nivelului de detoxifiere pe care-l au rinichii.

Este important ca în perioada în care iei remediul să se reducă aportul de sodiu, inclusiv sarea de masă, deoarece această substanţă interferează cu procesele de detoxifiere.

De asemenea, trebuie evitată grăsimea saturată şi zaharul – sunt componente care măresc nivelul de toxine din corp. În schimb, este recomandat să se mănânce mai multe fructe şi legume, în special cele cu conţinut ridicat de apă.

Contraindicaţii:

-    Consumul acestui remediu poate provoca reacţii nedorite la persoanele cu reflux gastroesofagian sau iritaţie gastrică.

-    Nu este recomandat persoanelor cu hipotensiune arterială, deoarece tinde să scadă tensiunea arterială.

-    De asemenea, nu este indicat pentru persoanele cu hipoglicemie, deoarece ar putea face să scadă nivelurile de zahăr.