Remediul care previne atacul de cord şi scade colesterolul

miere jpeg

Amestecul dintre miere şi scorţişoara a fost folosită ca remediu de mii de ani. Egiptenii îl utilizau în tratarea rănilor, grecii pentru a le prelungi viaţa, iar indienii pentru a avea un corp sănătos. Chiar şi medicina modernă confirmă beneficiile mierii şi ale scorţişoarei pentru sănătate.

Aceste două ingrediente naturale puternice pot fi utilizate în diferite afecţiuni,de la răceală şi gripă,până la reducerea valorilor colesterolului şi ţinerea la distanţă a bolilor cardiovasculare,infecţiilor vezicii urinare şi artritei.

Estompează simptomele răcelii

Când eşti răcită,amestecă o lingură de mierecu un sfert de linguriţă de scorţişoară. Consumă preparatul de câteva ori pe zi,după masă,pentru a linişti tusea cronică şi a decongestiona sinusurile.

Intăreşte sistemul imunitar

Apelează la acest remediu natural în fiecare zi,cu scopul de a stimula sistemul imunitar. În felul acesta,organismul este apărat de infecţiile bacteriene şi virale,iar gripa şi răceala nu se vor lipi de tine.

Reduce colesterolul

Pune într-o cană 250 ml de apă,două linguri de miere şi trei linguriţe de scorţişoară. Omogenizează bine ingredientele şi consumă preparatul dacă ţi-ai făcut analize şi doctorul ţi-a spus că ai colesterolul mare. Astfel,nivelul colesterolului va scădea cu 10%,în doar două ore.

Previne bolile cardiovasculare

Consumul regulat de puţină miere şi scorţişoarăîntinse pe o felie de pâine în loc de marmeladă sau gem dimineaţa scade nivelul colesterolului din sânge şi previne riscul de stop cardiac.

Lupta împotriva artritei

Artrita cronică pot fi tratată printr-un consum regulat al unui amestec similar cu cel de mai sus (într-o cană de apă fiartă se adaugă două linguri de miere şi o lingură de scorţişoară). Pentru a beneficia de proprietăţile terapeutice ale acestui remediu,consumă-l  de două ori pe zi,dimineaţa şi seara.