Reţetă rapidă care reduce cu 50% riscul de boli de inimă

1 68970 original jpg jpeg

Bolile de inim─â sunt considerate printre principalele cauze ale moratlit─â┼úii din lume. Vestea bun─â este c─â ele pot fi prevenite ┼či chiar ┼úinute sub control. Exist─â mai multe tipuri de boli de inim─â, dar arterele ├«nfundate pot da na┼čtere multor complica┼úii. Prin luarea din timp a unor m─âsuri simple, reduci foarte mult riscul de ├«mboln─âvire.

Ateroscleroza este termenul medical folosit pentru arterele înfundate. Aceasta boală cardiovasculară progresează lent pe parcursul mai multor ani,devenind mai periculoasă odată cu înaintarea în vârstă. Depunerile de grăsime pe pereţii vaselor de sânge duce la ateroslecroză,situaţie ce favorizează apariţia bolilor de inimă mai severe,inclusiv afecţiuni vasculare periferice,infarct miocardic,accident vascular cerebral.

Unul dintre cei mai importan┼úi factori ├«n prevenirea ├«nfund─ârii arterelor ┼či a altor probleme de inim─â este men┼úinerea unui stil de via┼ú─â s─ân─âtos. ├Än mod surprinz─âtor,limitarea aportului de gr─âsimi nu este cel mai bun mod de a mentine inima s─ân─âtoas─â. Mai degrab─â,cre┼čterea aportului de legume este de ajutor. Mai multe studii sus┼úin aceast─â teorie,inclusiv o cercetare realizat─â pe termen lung ├«n care au fost implica┼úi peste 100.000 de oameni. Cercet─âtorii de la Universitatea Harvard au descoperit c─â persoanele care consum─â cel pu┼úin opt por┼úii de legume pe zi au mai pu┼úine riscuri de a contracta o boal─â de inima dec├ót cei care au m├óncat doar 1,5 por┼úii pe zi. Un alt studiu ├«n care au fost examinate datele de la 1300 de persoane ├«n v├órst─â arat─â c─â cei care au m├óncat cel pu┼úin o can─â de legume pe zi au cu 60% mai pu┼úine riscuri de a se ├«mboln─âvi de inim─â.

Cele opt por┼úii de legume men┼úionate mai sus pot suna cam mult pentru tine,dar sunt surprinz─âtor de u┼čor de ob┼činut. O por┼úie de legume ├«nseamn─â doar o jum─âtate de can─â (sau o can─â de legume cu frunze).

Reţetă rapidă

Ai nevoie de:

1/2 can─â de broccoli

1/2 can─â de frunze crude de spanac proaspete

1/2 felii de can─â de ro┼čii sau cire┼če

1/4 cea┼čc─â ┼úelin─â tocat─â

1 morcov ras

1-2 c─âni de ceai verde

Amestec─â toate ingredientele,cu excep┼úia ceaiului verde,├«ntr-un blender p├ón─â c├ónd ob┼úii o past─â cu o consisten┼ú─â neted─â. Adaug─â ceaiul verde ┼či omogenizeaz─â din nou. Aceast─â re┼úet─â are mai pu┼úin de 150 de calorii ┼či ofer─â 4 por┼úii de legume.



Recente

rochie vaporoasa jpeg
curatare incaltaminte   masina de spalat   shutterstock 1464836456 jpg
suc de sfecla jpeg
Bagaj jpg
clickpentrufemei mediamodifier PKdcZz o6bw unsplash jpg
Untitled design (21) jpg
Detoxifierea colonului cu doar 7 ingrediente naturiste jpg
carte shutterstock 759586057 jpg
carton cancer jpg
1 otet de mere jpg jpeg
parfum de dama jpg
nativia@clickpentrufemei ro jpg
p─âl─ârie jpg
filme jpg
jacuzzi shutterstock 316822874 jpg
Mascara jpg
TOP 5 situa╚Ťii ├«n care s─â por╚Ťi ├«nc─âl╚Ť─âminte din piele natural─â  Ce beneficii ├«╚Ťi poate aduce jpg
accesorii sexy shutterstock 544110349 jpg
kitunghiigel manichiura acasa  unghii singura jpg
usa   cheie   shutterstock 180557324 jpg