Reţete pe bază de oţet din cidru de mere care combat inflamaţiile şi durerile articulare

1 64285 original jpg jpeg

Dacă suferi de artrită sau de dureri articulare, însă tratamentele medicamentoase pe care le-ai încercat până acum nu au dat rezultatele dorite, îţi venim în ajutor cu câteva remedii naturale extrem de eficiente, pe bază de oţet din cidru de mere.

Remediul numărul 1

Unul dintre remedii care combat durerile articulare este oţetul din cidru de mere. Pentru a trata durerile de genunchi,de încheieturi sau de gât,amestecă 6 căni cu oţet din cidru de mere cu 6 căni de apă caldă. Înmoaie o bucată de tifon în compoziţia obţinută,după care înfăşoară-ţi cu ea zona dureroasă. Repetă acest procedeu de 2-3 ori consecutiv.

Remediul numărul 2

O altă soluţie eficientă constă într-un amestec preparat din 2 linguri de oţet din cidru de mere cu o lingură de ulei de măsline extravirgin. Amestecă bine cele două ingrediente,după care aplică compoziţia rezultatele pe zonele afectate. În timp ce o aplici,masează pielea cu mişcări circulare,după care las-o pe zona respectivă cât de mulţi poţi. Folosit în mod repetat,acest remediu diminuează durerile articulare.

Remediu pentru prevenirea artritei

Oţetul din cidru de mere poate fi folosit şi ca soluţie de prevenţie a artritei. În 200 ml de suc de fructe sau de apă,adaugă 1-3 linguri de oţet din cidru de mere. Bea acest amestec în mod constant pentru a preveni apariţia inflamaţiei şi a durerilor articulaţiilor.