Rodia - „Superfructul” cu puteri antioxidante

1 69427 original jpg jpeg

Originară din Iran, rodia, fructul cu gust dulce-acrişor, este ideală când vrei să slăbeşti. Pe lângă faptul că acest superfruct are efecte grozave asupra organismului, luptând împotriva unor boli ca Alzheimer sau cancer, extractul de rodie are şi efecte anti-îmbătrânire şi ajută la depigmentare petelor de pe piele.

Ideală în curele de slăbire

Sâmburii de la o rodie de aproximativ 300 de grame au 140 de calorii. Pe lângă aceasta,conţinutul ridicat de antioxidanţi,de 3 ori mai mulţi decât se găsesc în ceaiul verde sau vinul roşu,ajută la arderea grăsimilor şi nu creşte glicemia. Persoanele care suferă de diabeto pot consuma liniştiţi şi este recomandată chiar şi femeilor gravide.

O sursă bogată de vitamine şi minerale

Dacă te simţi tristă într-o zi,prepară-ţi un suc de rodie. Acesta combate depresia şi îţi oferă o stare de bine. Sau de ce nu,un cocktail. Unul din simbolurile Herei,rodia este o importantă sursă de vitamina C,vitamina E,vitamina K,acid folic şi omega-6. O singură rodie conţine 40% din doza zilnică recomandată de vitamica C unui adult.

Sucul de rodie – benefic pentru sănătate

Sucul de rodieare proprietăţi incredibile asupra organismului,dacă este consumat proaspăt. Acesta,băut zilnic,protejează sănătatea inimii şi are un efect benefic asupra ei scăzând colesterolul şi îmbunătăţind circulaţia sângelui. Ştiai că sucul de rodie este folosit şi în bucătăria indiană? Foloseşte sâmburii în salată,îi va da un gust delicios.

Atenţie!Dacă te decizi să consumi acest fruct,este util de ştiut că sucul de rodie lasă pete permanente pe ţesături. Doar înălbitorii vor reuşi să îndepărteze petele,aşa că scoate sâmburii dulci-acrişori cu grijă.

Iată cum poţi să desfaci o rodie în 6 mişcări: