Scapă de mătreaţă cu cele mai simple soluţii

1 81197 original jpg jpeg

Mătreaţa a devenit o problemă jenantă şi nu mai ştii ce să faci? Nu dispera! Cu îngrijirea adecvată, vei uita de această neplăcere.

Mătreaţa este cauzată de excesul de sebum şi de o ciupercă microscopică, numită Malassezia, care apare pe scalp. Ciuperca are capacitatea de a regenera celulele pielii scalpului, provocând desprinderea acestora sub forma unor „solzi” albi, de dimensiuni reduse. De asemenea, poate fi provocată de dermatita seboreică, boală cronică a pielii ce se manifestă prin mâncărime şi iritaţie. Bărbaţii sunt mai predispuşi la mătreaţă decât femeile.

Ce şampon alegi

Pentru un scalp sănătos alege un şampon antimătreaţă potrivit cu tipul tău de păr. Şampoanele antimătreaţă conţin substanţe antibacteriene, precum şi elemente care reglează secreţia de sebum sau care încetinesc rata de înmulţire a celulelor de pe pielea capului. Cele mai utile sunt şampoanele antimătreaţă cu sulfură de seleniu sau zinc, care acţionează rapid. Produsele antimătreaţă ce conţin acid salicilic şi provitamina B5 reglează secreţia de sebum şi elimină efectele inestetice cauzate de mătreaţă. Şampoanele antimătreaţă dau rezultate în aproximativ 2 săptămâni de la utilizare. Este important să ştii că prin folosirea frecventă a unu singur şampon antimătreaţă, tratamentul nu mai are efect, deoarece pielea se obişnuieşte cu acel produs.

Trucuri

În timpul tratamentului este bine să masezi pielea capului într-o formă circulară, folosindu-te doar de vârful degetelor;

Nu folosi unghiile, pentru a nu răni pielea capului, deoarece rişti ca mătreaţa să apară şi mai abundent;

Nu spăla prea des părul, pentru că stimulezi şi mai mult secreţia de sebum;

Descoperă alte modalităţi eficiente să scapi de mătreaţă pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: schwarzkopf.international/en