Scapă de migrene şi de crampele menstruale folosind frunzele de muşeţel

1 69257 original jpg jpeg

Folosit de către medicii greci antici pentru a reduce inflamaţia şi a trata crampele menstruale, noile cercetări scot la iveală şi alte proprietăţi ale muşeţelului, care poate fi utilizatca un remediu contra migrenelor.

Mai multe studii ştiinţifice au dovedit că frunzele de muşeţelpot reduce sau chiar elimina migrenele în mai mult de 70% din cazuri.

Muşeţelul este originar din sud-estul Europei,dar acum poate fi găsit pe scară largă în întreaga Europa,Americă de Nord şi Australia. Înainte de a afla care sunt efectele miraculoase ale plantei,este bine să ştii că femeile însărcinate trebuie să evite consumul de muşeţel.

Tratarea durerilor de cap

Muşeţelul nu doar că este util în prevenirea durerilor de cap,dar poate fi folosit şi preventiv.

Un sondaj realizat pe 270 de persoane cu migrene din Marea Britanie a descoperit că mai mult de 70% dintre repondenţi s-au simţit mult mai bine după ce au consumat în medie 2-3 frunze proaspete de muşeţel pe zi. Mai multe studii realizate pe oameni s-au bazat pe folosirea plantei pentru prevenirea şi tratarea migrenelor. În general,aceste studii sugerează că administrarea zilnică de capsule de frunze uscate poate reduce numărul de migrene la persoanele care au migrene cronice.

Un alt studiu a constatat ca persoanele care au luat un extract special de muşeţel au avut mai putine atacuri de dureri de cap pe lună,comparativ cu persoanele care au luat placebo. Un studiu de 3 luni,la care au participat 49 de persoane,a concluzionat că o combinaţie de muşeţel,magneziu şi vitamina B2 a condus la o scădere a migrenelor cu 50%.

Doze de administrare şi surse

Pur şi simplu alege frunzele plantei şi mănâncă-le crude sau uscate. Ele pot fi tăiate şi puse în salată sau în sandwich. Totuşi,acestea au un gust destul de amar.

Suplimentele disponibile pot fi găsite în formă proaspătă,liofilizat sau uscate. Le poţi găsi sub formă de capsule,tablete şi extracte lichide. Suplimentele ar trebui să fie standardizate,să conţină cel puţin 0,2% parthenolide.

Măsuri de precauţie

Frunzele de muşeţel nu trebuie administrate la copii sub 2 ani. Pentru copiii mai mari,este bine să se consulte un medic pediatru,mai ales dacă ia şi alte medicamente sau suplimente.

Persoanele cu alergii la florile de muşeţel sau la coada şoricelului pot fi alergice şi la frunzele de muşeţel.

Dacă iei medicamente pentru subţierea sângelui,cum ar fi warfarina,clopidogrel sau aspirină,poate fi periculos să le combini cu aceste plante