Secrete pentru un păr... de invidiat

Dacă pielea ta primește tot timpul și toată atenția ta, nu uita că și părul și scalpul merită să fie  îngrijite cu produse potrivite nevoilor lor specifice. Serurile pentru scalp, produsele de styling multifuncționale, șampoanele blânde și măștile de condiționare - toate au rolul lor!

click jpeg

Foarte adesea, ne este însă imposibil să rămânem la curent cu toate lansările recente și recenziile, pentru a găsi produsele potrivite pentru nevoile noastre. Pentru a optimiza fiecare pas al rutinei tale, de la spălare până la coafare, îți putem recomanda azi sfaturi demne de toată atenția ta.

Comanda acum de la Haircare.ro produse de îngrijire a părului și de styling ce te fac să arăți minunat, indiferent de tipul părului. 

Ai parte de solutii profesionale, autentice, menite să îți confere un păr mai sănătos ca oricand. Vei găsi o oferta variata pentru bărbați și femei, de la cele mai bune mărci - Keune, Kevin Murphy, Davines, Matrix, Olaplex, Alfaparf, Moroccanoil, Elchim, My.Organics și multe altele.

Cu toții am trăit acest scenariu - părăsești salonul după o coafură nouă și pur și simplu nu te poți opri din a-ți atinge părul. Este moale, strălucitor și plin de volum și, oricât de mult știi că stilistul tău ar urî să tragi de el, pur și simplu nu poți rezista. Ce fel de vrăjitorie folosesc oamenii aceștia pentru a-ți face părul să se simtă așa și de ce eforturile tale eșuează întotdeauna când încerci să recreezi acel sentiment, acasă? Cum pot oamenii (indiferent de tipul de păr) să obțină acel păr moale, de calitate? Iată câteva sfaturi de la experți, ce te pot ajuta să te apropii de un stil perfect, ca de salon, chiar acasă.

Menține un echilibru sănătos al pH-ului

Pentru ca părul tău să aibă cele mai bune rezultate, este important să îl menții la un echilibru sănătos al pH-ului - în intervalul 3,6-5,5. Dacă părul ajunge la un nivel mai alcalin sau folosește produse cu ingrediente alcaline, acest lucru va face ca foliculii de păr să se extindă și să elibereze umiditatea necesară. Acest lucru afectează umiditatea și strălucirea, făcând părul fragil și tern, așa că produsele care au pH-ul echilibrat pentru păr sunt o necesitate.

Utilizează șamponul și balsamul potrivit

Frecvența cu care vă spălați părul – cu produsele potrivite – este, de asemenea, esențială. Încercați să nu folosiți șampon între două sau trei zile. Puteți să vă clătiți părul în fiecare zi și să folosiți balsamuri, dar șamponarea excesivă poate usca părul și scalpul. Uleiurile naturale ajută la strălucirea și starea părului.

Îndepărtează umezeala din păr înainte de uscare

Odată ce ai ieșit din duș și ai aplicat produsele pentru piele, este timpul să te concentrezi asupra părului tău. Mulți specialiști subliniază importanța uscarii părului cu prosopul, cât mai bine posibil, pentru a elimina cât mai multă umiditate.

Alege o perie bună de păr

 În loc să smulgi o perie prin încâlceli și noduri, după duș, stoarce ușor excesul de apă din păr. Apoi, lucrează ușor de la capetele șuvițelor până la rădăcini în timp ce te periezi. Alege o perie potrivita sau un pieptene cu dinți largi. Cu cât ești mai blând când te piepteni și perii părul după duș, cu atât vei crea mai puține ruperi și încrețiri și cu atât părul va fi mai fin și mai moale.

Utilizați seruri de păr

Șamponul și balsamul sunt foarte importante, dar trebuie să acorzi o atenție deosebită și produselor de styling pe care le folosești atunci când cauți un păr moale, strălucitor. Desigur, părul fiecăruia are nevoie de o combinație diferită de produse, dar un loc minunat pentru a începe este cu trei produse principale: ulei de păr, ser de netezire și spray pentru uscare. Folosește-le pe toate sau rămâi doar cu una, în funcție de ceea ce are nevoie părul tău.

Uleiul de păr hidratează, catifelează, descurcă, reduce încrețirea și îmblânzește părul rebel. Aplica-l după uscarea cu prosopul și înainte de a-ti atinge părul cu un pieptene sau orice alte produse. Aplică uleiul de păr în primul rând pe vârfurile părului, folosind o cantitate foarte mică în zona mijlocie și spre scalp. Dacă părul tău are tendința de a deveni uleios sau gras, ține produsul departe de rădăcini.

Chiar dacă părul tău nu este îngrozitor de încrețit sau indisciplinat, un ser de netezire poate face toată diferența. Aplicați serul de netezire pe părul proaspăt pieptănat, ușor uscat la aer. Pentru a face acest lucru, frecați produsul între palmele mâinilor și treceți-l prin păr cu vârful degetelor. Pieptănați pentru a vă asigura că produsul este distribuit uniform.​

Folositi balsamuri de la Olaplex

La fel ca și restul produselor din lista Olaplex, acest balsam câștigător al mai multor premii și teste este îmbogățit cu dimaleatul bis-aminopropyl diglycol. Mai fin, pentru a conecta legăturile rupte, creează în acest proces un păr mai moale, mai sănătos și mai strălucitor. Nu este de mirare de ce experți în coafură din întreaga lume recomandă clienților săi acest produs.