Secretele purtării pantofilor cu toc fără durere

1 79220 original jpg jpeg

Nu există femeie care să nu se fi confruntat cu durere de picioare după o zi în care a purtat pantofi cu toc. Însă problema poate fi dată uitării! Ţine cont de următoarele trucuri şi durerea nu te va mai supăra niciodată.

Porţi mărimea potrivită la pantofi ?

Primul şi cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont este mărimea pantofului. Dacă sunt prea mici, atunci te vei confrunta cu durere de picioare. Asigură-te că îţi cumperi perechea potrivită!

Ia pauze

Pentru a evita anumite probleme de sănătate, este recomandat să porţi pantofi cu toc alternativ. Alege să faci o pauză de o zi sau două într-o săptămână, mai ales dacă obişnuieşti sau trebuie să porţi pantofi cu toc. Nu suprasolicita picioarele.

Evită tocul foarte înalt

Nici nu trebuie să mai spunem că tocul creşte sau scade intensitatea durerii, pentru că asta se ştie. Optează întotdeauna pentru o mărime la toc potrivită – acest lucru depinde foarte mult şi de ce înălţime ai. Iar dacă trebuie să porţi tocuri mai înalte, nu uita că trebuie să faci mici pauze (chiar şi de cinci minute).

Plasture sau dresuri

Întotdeauna, întotdeauna, dar întotdeauna trebuie să ai în geantă un plasture când te încalţi cu pantofi cu toc. Dacă porţi încălţămintea pentru prima dată, pune-ţi preventiv plasture sau poartă dresuri culoarea piciorului.

Masează picioarele

Acest truc este foarte important, în special pentru femeile care poartă pantofi cu toc în fiecare zi. trebuie să îţi masezi picioarele (talpa) după o zi sau noapte în care ai fost încălţată cu tocuri. Picioarele au nevoie de relaxare şi pielea trebuie să respire. Astfel pregăteşti picioarele pentru o nouă zi.