Seminţele de pepene, un adevărat panaceu

pepene jpeg

Cui îi plac seminţele de pepene roşu? Probabil nimănui, însă acestea au proprietăţi miraculoase, care combat multe afecţiuni periculoase. Află la ce sunt bune şi cum pot fi consumate, pentru efecte maxime.

Seminţele de pepene roşu sunt bogate în fibre,ceea ce înseamnă că asigură o bună digestie şi luptă împotriva paraziţilor intestinali. De asemenea,aceste seminţe mici şi negre conţin citrulină,un antioxidant care este esenţial în combaterea aterosclerozei,a hipertensiunii şi a anginei pectorale. În compoziţia seminţelor de pepene roşu se mai găsesc vitaminele A,B şi C,magneziu,fier,calciu,mangan şi grăsimi poli şi mononesaturate.Cercetătorii americani susţin că seminţele de pepene roşu sunt indicate şi pentru menţinerea tractului urinar şi a rinichilor. Specialiştii recomandă consumul de ceai din seminţe de pepene roşu,deoarece este un excelent diuretic,care ajută la eliminarea nisipului şi pietrelor de la rinichi.Nu în ultimul rând,seminţele de pepene roşu întăresc muşchiul inimii,îmbunătăţesc memoria şi concentrarea şi redau elasticitatea pielii. În ceea ce priveşte viaţa intimă,seminţele de pepene roşu au puterea de a creşte libidoul şi de a «îmbunătăţi» potenţa bărbaţilor. 

Cum se consumă seminţele de pepene roşu

Zdrobeşte 4 linguri de seminţe,după care pune-le într-un vas împreună cu 2 litri de apă şi lasă-le să fiarbă 15 minute.

Ceaiul strecurat se bea pe parcursul a două zile,după care se face o pauză de 3 zile. Pentru efecte maxime,tratamentul se repetă câteva săptămâni,cu pauzele de rigoare.