Sfeclă roşie remedii. 4 feluri în care leguma te menţine sănătoasă

sfeclă roşie remedii jpeg

Sfeclă roşie remedii. În copilărie, mi se spunea să mănânc cât mai multă sfeclă roşie, ca să fiu roşie în obraji. Şi pe bună dreptate! Leguma este un medicament natural, care are proprietatea de a creşte cantitatea de hemoglobină din sânge şi de a regenera celulele hepatice.

Prin conţinutul ridicat de substanţe nutritive, sfecla roşie este utilă în colite, enterite şi tuberculoză. Se recomandă consumarea ei şi în timpul epidemiilor de gripă. De asemenea, sucul de sfeclă este un excelent depurativ şi diuretic.

1. Sfeclă roşie remedii - Bogăţie de substanţe nutritive

Vitaminele A şi C, complexul de vitamine B, potasiul, manganul, magneziul, fosforul, iodul, calciul, fierul şi antioxidanţii sunt o parte din compuşii care se află în compoziţia sfeclei roşii. În stare crudă, doza zilnică recomandată de sfeclă roşie este de 100-150 de grame, în combinaţie cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, ţelina sau varza roşie. Este bine să mănânci sfecla roşie crudă sau coaptă doar cât să intre furculiţa cu uşurinţă în ea. Dacă e gătită prea mult, îşi pierde din substanţele nutritive.

2. Protejează ficatul

Substanţele nutritive din sfecla roşie protejează celulele hepatice, contribuie la regenerarea lor şi stimulează buna funcţionare a ficatului. Sucul de sfeclă roşie este recomandat bolnavilor de hepatită, dar şi suferinzilor de ficat gras. Stoarce o jumătate de sfeclă roşie, un morcov şi un măr şi bea sucul imediat. Poţi ţine cura câteva săptămâni.

3. Sfeclă roşie remedii - Împiedică depunerile de grăsimi

Betalaina, pigmentul care dă sfeclei nuanţa roşie, împiedică depunerea colesterolului pe pereţii interiori ai vaselor de sânge. Persoanele care au probleme cu valorile crescute ale colesterolului pot mânca de trei ori pe săptămână salată de sfeclă roşie, amestecată cu alte crudităţi, sau pot bea câte un pahar de suc obţinut dintr-o sfeclă stoarsă şi un castravete. Tratamentul e eficient doar dacă este urmat câteva luni la rând.

4. Indicată în afecţiuni cardiovasculare

S-a constat că sfecla roşie scade tensiunea arterială cu 20%, dacă este consumată frecvent. Previne bolile cardiovasculare. Conţinutul ridicat de potasiu ajută la întărirea muşchiului inimii. Trece o sfeclă mică prin storcătorul de fructe, apoi amestecă sucul obţinut cu o cantitate egală de miere. Bea sucul de trei ori pe zi, în cantităţi egale. Ţine cura cu suc de sfeclă roşie o lună, apoi fă pauză două săptămâni.

Sfeclă roşie remedii - Sfat Click! pentru femei

Sfecla roşie este contraindicată în diabet! La anumite persoane, consumul de sfeclă roşie poate colora urina, însă aceasta nu e un motiv de îngrijorare.  

Pudra de roşcove beneficii