Soluţii delicioase care te scapă de respiraţia urât mirositoare

1 66019 original jpg jpeg

Îţi miroase gura şi nu mai ştii cu ce pastă de dinţi să te speli? Sau ce apă de gură mentolată să mai cumperi? Dacă nu ai probleme stomatologice, uite ce poţi face să ai respiraţie proaspătă. Aceste alimente combat mirosul greu al gurii, imediat după consum.

Halena sau mirosul urât al gurii poate avea cauze digestive,de aceea chiar dacă tratezi unele probleme dentare nu vei scăpa de respiraţia cu miros persistent. Există însă alimente care acţionează pe plan intern,favorizează digestia şi împrospătează respiraţia.

Fructele au efect dezinfectant

Mănâncă mai des fructe,cum sunt merele şi perele,pentru că au un conţinut mare de fibre şi ajută tranzitul intestinal. În plus,acestea acţionează ca un dezinfectant în gură,reglează aciditatatea de la nivelul cavităţii bucale şi stimulează secreţia salivară,care are rolul de a curăţa gura.

Pătrunjelul reduce mirosul de sulf

Pătrunjelul face parte din lista cu verdeţuri capabile să reducă mult mirosul urât al gurii. Conţine ulei esenţial,care poate înlocui halena cu un miros obişnuit,de proaspăt,deoarece are proprietatea de a scădea nivelul de hidrogen sulfurat din gură,responsabil pentru respiraţia „grea“ Acelaşi ulei esenţial este prezent şi în extractele de rozmarin.

Scorţişoara împrospătează respiraţia

Consumată sub formă de gumă de mestecat sau de bomboane ori ca atare,dizolvată în apă,scorţişoara poate combate eficient şi aproape instantaneu mirosul greu al gurii. Uleiurile esenţiale din scorţişoară distrug bacteria orală care provoacă apariţia halenei.

Iaurtul protejează de bacterii

Bun nu doar pentru combaterea halenei,iaurtul a dovedit numeroase calităţi pentru menţinerea sănătăţii în general. În cazul respiraţiei urât mirositoare,iaurtul acţionează prin favorizarea digestiei,asigurând o protecţie mărită împotriva bacteriilor care rămân blocate în cavitatea bucală.

Atunci când ştii că masa va fi bogată în alimente consistente,dar mirositoare,spre exemplu sosuri cu usturoi sau ceapă,consumă,preventiv un iaurt. Acesta va reduce din mirosul greu al gurii.Recente

fructe jpg
Rosii umplute Sursa foto shutterstock 174626549 jpg
Cum sa controlezi transpiratia excesiva Sursa foto shutterstock 1995953054 jpg
produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online foto  Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg