Soluţii naturale care calmează arsurile solare

1 70522 original jpg jpeg

Apar deseori şi pot afecta pe toată lumea în timpul verii. Poţi s-o păţeşti şi tu, chiar dacă ai folosit o cremă eficientă cu protecţie solară. Dacă stai mult la plajă şi nu eviţi orele când soarele arde la propriu, poţi suferi din pricina arsurilor.

Dacă tu sau apropiaţii tăi se confruntă cu o astfel de problemă,încearcă înainte de toate şi remediile naturale.

Castraveţii

Buni la toate,castraveţii ajută şi în cazul arsurilor solare. Au proprietăţi antioxidante şi analgezice şi calmează durerile provocate de arsuri.

Pentru rezultate mai bune,mixează castravetele până obţii o pastă,apoi aplică direct pe zona afectată.

Laptele

Un „duş“ cu lapte răcoritor alină simptomele arsurilor de piele. Înmoaie în lapte rece un prosop şi pune-l pe zona înroşită,ca să reduci temperatura pielii.

Ceai verde

Ceaiul miraculos aduce beneficii şi în cazul arsurilor. Conţine tanini şi teobromine,care reduc durerile locale şi vindecă ţesuturile afectate,dacă se foloseşte sub formă de comprese.

Aplică plicurile de ceai fiert şi răcit pe piele şi ţine-le până se încălzesc,apoi introdu-le iar în ceai rece.

Fulgii de ovăz

Oricât de ciudat ar părea,fulgii de ovăz au fost folosiţi încă din cele mai vechi timpuri. Iar ştiinţa nu a negat beneficiul adus de fulgi pielii deteriorate de soare.

Extractul de ovăz are proprietăţiantiinflamatorii,care ajută la ameliorarea durerilor cauzate de arsurile solare.

Pur şi simplu fă baie în apa în care ai pus doi,trei pumni de fulgi de ovăz şi relaxează-te.

Oţet de mere

Ştiai că o ceşcuţă de oţet de mere în apa de baie echilibrează nivelul pH-ului pielii şi aduce beneficii întregului organism? Acidul din oţet calmează durerile,mâncărimea şi inflamaţiile cauzate de arsuri.

De asemenea,acidul acetic acţionează asupra corpului ca o aspirină. Tamponează cu puţin oţet de mere locul ars de soareşi aşteaptă 20 de minute,pentru ca durerea să dispară.