Soluţii naturale împotriva bătăturilor

1 74415 original jpg jpeg

Uneori chiar şi cea mai comodă încălţăminte îţi poate provoca bătături. Pe lângă durerea îngrozitoare, ele sunt inestetice şi-ţi pot deforma piciorul. Uite cum le poţi înlătura natural!

Bătăturile sunt porţiuni ale pielii îngroşate în urma contactului cu încălţămintea. În timp,unele dintre ele pot provoca infecţii ale pielii. NU încerca să îndepărtezi bătăturile prin tăiere,deoarece riscul de infecţie este mare. Poţi urma în schimb aceşti 3 paşi simpli.

Citeşte şi:

Muşeţelul,medicament natural

Remedii alternative pentru picioare grele

Înmoaie picioarele

Pune picioareleîntr-un vas cu ceai de muşeţel pentru aproape 30 de minute. Nu te îngrijora dacă ceaiul pătează puţin pielea,deoarece culoarea va ieşi cu apă şi săpun. O altă variantă pentru a înmuia pielea este să scufunzi picioarele 30 de minute în apă caldă în care ai pus 3 linguriţe de bicarbonat de sodiu. Astfel pielea moartă se va dizolva şi va începe procesul de vindecare. La fel de eficient este şi remediul pe bază de oţet de mere. Pune o felie de pâine în oţet,după care aplic-o pe bătătură şi înfăşoar-o cu un bandaj. Las-o să acţioneze peste noapte.

 Îndepărtează pielea moartă

După ce s-a înmuiat,freacă pielea prin mişcări circulare cu ajutorul unei pile,sau a pietrei ponce. Dacă pielea este în continuare tare,mai poţi înmuia picioarele pentru câteva minute. Bătătura este îndepărtată doar atunci când pielea rămâne roz.

Nu uita să te ştergi

La sfârşit îndepărtează pielea moartă,spală-te şi şterge zona afectată cu un prosop moale.

Alte remedii pe care le poţi încerca:

Amestecă 1 lingură zeamă de lămâie,1 lingură flori de muşeţel uscate şi un căţel de usturoi uscat. Aplică amestecul pe bătătură de 1-2 ori pe zi până dispare.

Stropeşte o felie de ceapă cu suc de lămâie şi presară sare. Pune-o pe bătătură zilnic timp de o săptămână.

Taie o măslie în două,scoate-i sâmburele,pune-o pe rană,cu tăietura în jos,şi acoper-o cu un plasture. Las-o să acţioneze peste noapte. Repetă tratamentul până când bătătura dispare.