Soluţii naturale împotriva senzaţiei de greaţă

1 69893 original jpg jpeg

Ai mâncat ceva şi nu ţi-a căzut tocmai bine la stomac sau trebuie să pleci la un drum lung şi ştii că ai rău de mişcare? Uite ce trebuie să consumi pentru a alunga senzaţia de greaţă!

Greaţa poate fi un simptom frecvent în primele luni de sarcină,dar poate fi şi un efect advers al chimioterapiei. Chiar dacă nu este o afecţiune gravă,ea poate cauza neplăceri asupra stării de bine a organismului,deoarece se instalează oboseala.

Ghimbirul,extrem de eficient

Este unul dintre cele mai recomandate remedii naturale împotriva senzaţiei de greaţă. Acesta conţine uleiuri volatile care calmează sistemul nervos,dar şi stomacul şi asfel greaţa este domolită. Este indicat atât femeilor însărcinate,cât şi celor care fac chimioterapie.

Cum se prepară:Adaugă o lingură de rădăcină de ghimbir într-o cană cu apă fierbinte şi las-o la infuzat 10 minute. Pentru un gust mai bun poţi adăuga o linguriţă de miere sau zeamă de lămâie. Bea-l cât timp este cald,fără a depăşi cantitatea de 3 căni pe zi.

Citeşte şi:

De ce mi-e tot timpul greaţă?

Sugestii alimentare pentru masa de dimineaţă

Menta are efect calmant

Împotriva spasmelor abdominale este recomandată menta. Astfel şi senzaţia de greaţă va dispărea. Această plantă nu are efecte adverse,deci poate fi consumată fără teama apariţiei unor complicaţii de sănătate.

Cum se prepară:Pune o lingură de mentă proaspătă sau uscată într-o cană de apă fierbinte. Acoperă cana şi las-o 5 minute. Adaugă o linguriţă de miere şi bea infuzia cu înghiţituri mici. De asemenea,poţi pune pe un şerveţel câteva picături de ulei de mentă şi să inhalezi aroma. Efectul va fi imediat.

Chimionul,un remediu puţin cunoscut

Seminţele de chimion stimulează secreţia de enzime digestive şi facilitează absorbţia substanţelor nutritive de către organism. Acest lucru alină greaţa,precum şi simptomele asociate acesteia.