Soluţii pentru alergia la detergentul de rufe

1 70521 original jpg jpeg

Alergia la detergenţii de rufe sau alte produse casnice de curăţare apare în urma unei dereglări a sistemului imunitar şi se manifestă atunci când o substanţă provoacă alergie cutanată, cunoscută şi sub numele de dermatită de contact. Ea poate afecta pielea de pe suprafaţa întregului corp sau doar anumite porţiuni.

Simtomele acestei alergii sunt mai mult decât evidente:pete roşii însoţite de mâncărimi ale pielii sau apariţia de săculeţi cu lichid,senzaţii de arsură la nivelul pielii etc.

Deşi nu există un tratament pentru reacţiile alergice de acest tip,medicii specialişti recomandă persoanelor sensibile să evite folosirea detergenţilor şi să aleagă produsele de curăţare hipoalergice sau cele complet naturale.

Iată,aşadar,câteva soluţii pentru alergia la detergent!

Soluţii pentru alergia la detergent de rufe-evită interacţiunea cu substanţele dăunătoare

Pentru a evita alergia la detergent de rufe,se recomandă folosirea produselor naturale şi purtarea mănuşilor de protecţie.

De asemenea,se pot folosi creme şi unguente indicate de medicul dermatolog,mâinile se vor ţine departe pe cât posibil de mediul umed,iar ştergerea lor se va face prin tamponare,pentru a evita iritarea pielii. Totodată,expunerea la soare este interzisă.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.