Somonul, peştele cu nenumărate beneficii pentru sănătate

1 78419 original jpg jpeg

Somonul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. American Heart Association recomandă să se mănânce cel puţin două porţii de somon pe săptămână, deoarece este bogat în acizi graşi Omega-3, proteine, vitamine şi minerale, substanţe nutritive care contribuie la reducerea riscului de îmbolnăvire.

Iată câteva dintre motivele pentru care trebuie să mănânci somon pentru a îmbunătăţi starea de sănătate:

Previne afecţiunile cardiovasculare

Somonul este sursă bogată de acizi graşi Omega-3, substanţe nutritive care scad nivelul de trigliceride prin reducerea nivelurilor de colesterol rău (LDL). În plus, este redus riscul de formare a plăcilor, de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare şi accidentului vascular cerebral.

Accelerează procesul de pierdere în greutate

Pe lângă acizii graşi Omega-3, somonul conţin şi o cantitate mare de proteine. Ambele substanţe nutritive au un efect asupra procentului de grăsime corporală. Proteinele sunt greu de digerat şi, prin urmare, oferă săţietate pentru o durată mai lungă, făcându-te să mânânci mai puţin. Acizii graşi Omega-3 stimulează metabolismul, suprimă apetitul şi reduc depunerea de grăsime prin creşterea oxidării acidului gras. Aşadar, te poţi menţine în formă prin consumul de somon, mai ales dacă este bine gătit.

Îmbunătăţeşte funcţia cerebrală

Acizii graşi Omega-3 prezenţi în somon sunt necesari pentru funcţiile creierului. Aceşti acizi graşi polinesaturaţi sunt neuroprotectori naturali, care stimulează buna funcţionare a celulelor cerebrale, prevenind afecţiunile degenerative. Mănâncă somon măcar o dată pe săptămână.

Previne afecţiunile oculare

Somonul este considerat ”alimentul rege” când vine vorba de sănătatea ochilor. Datorită cantităţii mari de acizi graşi Omega-3, prin consumul de somon este redus riscul de cataractă şi degenerescenţă maculară, datorită cantităţii mari de acizi graşi Omega-3.

Combate pierderea părului

Complexul de vitamine B, proteinele, fierul şi acizii graşi prezenţi în somon sunt substanţe nutritive esenţiale pentru sănătatea părului, hrănind firele de păr de la rădăcină şi prevenind astfel pierdea lor. Aşadar, cu cât mănânci mai mult somonul cu atât mai mult ai grijă de felul în care arată podoaba capilară. În plus, cea care se bucură de aceste beneficii este şi pielea.



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg