Somonul, peştele cu nenumărate beneficii pentru sănătate

1 78419 original jpg jpeg

Somonul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. American Heart Association recomandă să se mănânce cel puţin două porţii de somon pe săptămână, deoarece este bogat în acizi graşi Omega-3, proteine, vitamine şi minerale, substanţe nutritive care contribuie la reducerea riscului de îmbolnăvire.

Iată câteva dintre motivele pentru care trebuie să mănânci somon pentru a îmbunătăţi starea de sănătate:

Previne afecţiunile cardiovasculare

Somonul este sursă bogată de acizi graşi Omega-3, substanţe nutritive care scad nivelul de trigliceride prin reducerea nivelurilor de colesterol rău (LDL). În plus, este redus riscul de formare a plăcilor, de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare şi accidentului vascular cerebral.

Accelerează procesul de pierdere în greutate

Pe lângă acizii graşi Omega-3, somonul conţine şi o cantitate mare de proteine. Ambele substanţe nutritive au un efect asupra procentului de grăsime corporală. Proteinele sunt greu de digerat şi, prin urmare, oferă săţietate pentru o durată mai lungă, făcându-te să mânânci mai puţin. Acizii graşi Omega-3 stimulează metabolismul, suprimă apetitul şi reduc depunerea de grăsime prin creşterea oxidării acidului gras. Aşadar, te poţi menţine în formă prin consumul de somon, mai ales dacă este bine gătit.

Îmbunătăţeşte funcţia cerebrală

Acizii graşi Omega-3 prezenţi în somon sunt necesari pentru funcţiile creierului. Aceşti acizi graşi polinesaturaţi sunt neuroprotectori naturali, care stimulează buna funcţionare a celulelor cerebrale, prevenind afecţiunile degenerative. Mănâncă somon măcar o dată pe săptămână.

Previne afecţiunile oculare

Somonul este considerat ”alimentul rege” când vine vorba de sănătatea ochilor. Datorită cantităţii mari de acizi graşi Omega-3, prin consumul de somon este redus riscul de cataractă şi degenerescenţă maculară, datorită cantităţii mari de acizi graşi Omega-3.

Combate pierderea părului

Complexul de vitamine B, proteinele, fierul şi acizii graşi prezenţi în somon sunt substanţe nutritive esenţiale pentru sănătatea părului, hrănind firele de păr de la rădăcină şi prevenind astfel pierdea lor. Aşadar, cu cât mănânci mai mult somonul cu atât mai mult ai grijă de felul în care arată podoaba capilară. În plus, cea care se bucură de aceste beneficii este şi pielea.



Recente

1763130990 a0mY jpg
protect health healthcare jpg
masti de fata pentru orice tip de ten (2) jpg
Vrei să te apuci de făcut prăjituri   Top 5 echipamente esențiale pentru orice începător jpg
Rulori de vinete cu feta  Sursa foto shutterstock 645435520 (3) jpg
Rulori de vinete cu feta  Sursa foto shutterstock 645435520 (2) jpg
Imagine1 jpg
Rulori de vinete cu feta  Sursa foto shutterstock 645435520 (1) jpg
Rulada de bezea si gem de zmeura  Sursa foto shutterstock 2329112823 jpg
15 perdele perdele bucatariepexels wb2008 2290609 jpg
beautiful young brunette woman sleeping white bed jpg
e19ca1e09837ba2cc0771e88290e5a85c3 jpg
Tarta vinete  Sursa foto shutterstock 2325628283 jpg
view delicious cheese fresh vegetables blue trays spices black distresed background jpg
Fursecuri cu drajeuri  Sursa foto shutterstock 2115818972 jpg
Rata pe varza  Sursa foto shutterstock 2132975977 jpg
little girl checking up her sight ophthalmology center jpg
Cataracta congenitală la bebeluși – cum recunoști problema și când este necesară operația jpg
Top 5 motive pentru care un congelator cu sertare este o investiție inteligentă jpg
Placinte cu prune  Sursa foto shutterstock 1811855827 jpg