Somonul, peştele cu nenumărate beneficii pentru sănătate

1 78419 original jpg jpeg

Somonul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. American Heart Association recomandă să se mănânce cel puţin două porţii de somon pe săptămână, deoarece este bogat în acizi graşi Omega-3, proteine, vitamine şi minerale, substanţe nutritive care contribuie la reducerea riscului de îmbolnăvire.

Iată câteva dintre motivele pentru care trebuie să mănânci somon pentru a îmbunătăţi starea de sănătate:

Previne afecţiunile cardiovasculare

Somonul este sursă bogată de acizi graşi Omega-3, substanţe nutritive care scad nivelul de trigliceride prin reducerea nivelurilor de colesterol rău (LDL). În plus, este redus riscul de formare a plăcilor, de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare şi accidentului vascular cerebral.

Accelerează procesul de pierdere în greutate

Pe lângă acizii graşi Omega-3, somonul conţine şi o cantitate mare de proteine. Ambele substanţe nutritive au un efect asupra procentului de grăsime corporală. Proteinele sunt greu de digerat şi, prin urmare, oferă săţietate pentru o durată mai lungă, făcându-te să mânânci mai puţin. Acizii graşi Omega-3 stimulează metabolismul, suprimă apetitul şi reduc depunerea de grăsime prin creşterea oxidării acidului gras. Aşadar, te poţi menţine în formă prin consumul de somon, mai ales dacă este bine gătit.

Îmbunătăţeşte funcţia cerebrală

Acizii graşi Omega-3 prezenţi în somon sunt necesari pentru funcţiile creierului. Aceşti acizi graşi polinesaturaţi sunt neuroprotectori naturali, care stimulează buna funcţionare a celulelor cerebrale, prevenind afecţiunile degenerative. Mănâncă somon măcar o dată pe săptămână.

Previne afecţiunile oculare

Somonul este considerat ”alimentul rege” când vine vorba de sănătatea ochilor. Datorită cantităţii mari de acizi graşi Omega-3, prin consumul de somon este redus riscul de cataractă şi degenerescenţă maculară, datorită cantităţii mari de acizi graşi Omega-3.

Combate pierderea părului

Complexul de vitamine B, proteinele, fierul şi acizii graşi prezenţi în somon sunt substanţe nutritive esenţiale pentru sănătatea părului, hrănind firele de păr de la rădăcină şi prevenind astfel pierdea lor. Aşadar, cu cât mănânci mai mult somonul cu atât mai mult ai grijă de felul în care arată podoaba capilară. În plus, cea care se bucură de aceste beneficii este şi pielea.



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg