Strugurii, izvor de sănătate!

1 70709 original jpg jpeg

”Singurele minuni aparţin naturii. Torni în vie apă şi creşte vin.”

Compoziţia strugurilor (bogăţie de vitamine,enzime,minerale,substanţe antioxidante,proteine,grăsimi vegetale,glucide,taninuri,acid citric şi tartric) le conferă virtuţi terapeutice deosebite:efect tonic fizic şi psihic,energizant,depuratic-detoxifiant,antialergic,de stimulare a digestiei;menţin acuitatea vizuală,încetinesc îmbătrânirea,combat bolile degenerative,previn apariţia bolilor cardio-vasculare,cresc imunitatea,combat virozele;previn apariţia bolilor canceroase.

Deci strugurii,pe lângă faptul că sunt atât de gustoşi,au efecte benefice într-o multitudine de afecţiuni:constipaţie cronică,reumatism,gută,ulcer,gastrită,litiază renală şi biliară,anemie,tulburări cardiovasculare,tulburări hormonale feminine,alergii,convalescenţă,depresie.

Există diferenţe de efect terapeutic între strugurii albi şi cei negrii? Strugurii negri au o cantitate mai mare de antioxidanti,deci un efect mai puternic;şi vorbim în primul rând de efectul resveratrolului din strugurii negri-este un antioxidant puternic care scade colesterolul rău,fluidizează sângele şi reduce semnificativ riscul formării de cheaguri de sânge.

Descoperă beneficiile consumului de struguri asupra organismului AICI